Έκτακτο: Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η διέλευση στις Περιφερειακές Οδούς του Δήμου Ωρωπού

Στα λευκά ντύθηκαν, σήμερα, οι ορεινές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ωρωπού από το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Από το πρωί  στα αμαξοστάσια εκχιονισμού στη Μαλακάσα όλοι βρίσκονταν σε ετοιμότητα.

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώθηκε πριν από μία ώρα την περιοχή της  Μαλακάσας με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στο δρόμο Μαλακάσας-Μήλεσι και να εγκλωβιστούν πολλά οχήματα για αρκετή ώρα.

Σε Καπανδρίτι-Κάλαμο τα οχήματα κινούνται μόνο με αλυσίδες. Η Πολιτική Προστασία στην διασταύρωση του Μικροχωριου δίνει οδηγιες, καθώς υπάρχουν σταματημένα οχήματα.

Χιόνα έχει και στο Μαρκόπουλο Ωρωπού.

Στη Ιπποκράτειο Πολιτεία το χιόνι έχει φτάσει τους πέντε πόντους, ενώ χιονίζει και στις Αφίδνες. Επί του παρόντος και σε αυτές τις περιοχές οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί.

Σε πολλά σημεία οι δρόμοι έχουν πάγο και μεγάλη ολισθηρότητα. Οι έξοδοι από Ωρωπό για Εθνική Οδό είναι κλειστοί.

Μετά την σφοδρή επιδείνωση του καιρού, σας ενημερώνουμε ότι η διέλευση από τη Περιφερειακή Οδό Καπανδριτίου – Καλάμου, τη Περιφερειακή Οδό Μαρκοπούλου Ωρωπού και τη Περιφερειακή Οδό Μαλακάσας γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αναμένονται εκχιονιστικά μηχανήματα-αλατιέρες από τη Περιφέρεια Αττικής, αρμοδιότητα της οποίας είναι ο εκχιονισμός των ανωτέρω οδών.

Ήδη κατευθύνονται προς τις ανωτέρω περιοχές μηχανήματα του Δήμου, προκειμένου να παρέχουμε κάθε βοήθεια, για τη διευκόλυνση της κατάστασης, αν και δεν έχουμε την αρμοδιότητα.

Παρακαλείσθε, να αποφεύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:  Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού άνοιξε τους Περιφερειακούς Δρόμους 

Δρόμος από Καπανδρίτι προς Κάλαμο

 

Λίμνη Μπελέτσι Αφίδνες

 

Μαλακάσα

 

Πολύδένδρι