Έκτακτο: Παράταση εργασίας σε επτά απολυμένους συμβασιούχους του Δήμου Ωρωπού έδωσε το Δικαστήριο

 Δικαιώθηκαν, στο δικαστήριο επτά συμβασιούχοι του Δήμου Ωρωπού οι οποίοι εργάζονταν στην Δ.Ε. Καπανδριτίου και είχαν απολυθεί και επιστρέφουν στην εργασία τους.

Συγκεκριμένα, σήμερα, στα Δικαστήρια της  Ευελπίδων εκδικάστηκε η προσφυγή  ασφαλιστικών μέτρων καθώς και η κύρια αγωγή για παραμονή στην εργασία τους επτά συμβασιούχων –πρατηριούχων του Δήμου Ωρωπού  που είχαν απολυθεί από το Δήμο Ωρωπού, με βάση το νόμο Σκουρλέτη και οι οποίοι ζητούσαν την επαναπρόσληψή τους.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων πήρε αναβολή για τις 18/1/2019 και η εκδίκαση της κύριας αγωγής για τις 10/5/2019. Οι εργαζόμενοι αυτοί θα παραμείνουν στην εργασία τουλάχιστον έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Κατά την εκδίκαση παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Καπανδριτίου του Δήμου Ωρωπού κ. Δημήτρης Βελτανιώτης ο οποίος υποστήριξε ΄΄ότι οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η παρουσία τους κρίνεται  απαραίτητη για την ομαλή λειτουργία του Δήμου.

Επίσης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ωρωπού κ. Μιχάλης Χασιώτης ο οποίος έχει παραστεί και σε σειρά εκδικάσεων των υποθέσεων των συμβασιούχων έως και σήμερα, και συμπαρίσταται στον αγώνα τους. Επίσης το παρών έδωσε το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής δια του προέδρου του κου Κωνσταντά Σπύρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη 33 εργαζόμενοι συμβασιούχοι-παρατασιούχοι έχουν απολυθεί, καθώς απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν και περιμένουν την εκδίκαση της κύριας αγωγής τους για παραμονή στην εργασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες.