Έκτακτο: Στον αέρα τινάζει η αντιπολίτευση την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ωρωπού

 

Παραιτήθηκαν, σήμερα,  πέντε συνολικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ωρωπού, που προέρχονται από την  Αντιπολίτευση και τα αναπληρωματικά τους, τα οποία στη συντριπτική πλειοψηφία τους πρόσκεινται στο συνδυασμό «Δυναμική Πολιτεία».

Συγκεκριμένα παραιτήθηκαν οι κ. Γ. Αρμυριώτης, Π. Δέδες, Σπ. Ράπτης και οι αναπληρωματικοί  Γ. Παπαγιάννης, που ανήκουν στο συνδυασμό του κ. Γιώργου Γιασημάκη «Δυναμική Πολιτεία» και ο κ. Π Χασιώτης. Τα οποία μέλη, όλως τυχαίως, μόλις πριν από μικρό χρονικό διάστημα, αντικατέστησαν τα μέλη της συγκεκριμένης Δημοτικής παράταξης, που απείχαν από τις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Είναι φανερό ότι η αποχώρηση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είναι μια ανεξήγητη ενέργεια, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με προφανή στόχο να φρενάρει το έργο της παρούσας Δημοτικής Αρχής.

Πρόκειται για μια πράξη που θα πρέπει να προβληματίσει τους πολίτες για τη σκοπιμότητά της. Είναι μια ενέργεια διαφυγής από την πραγματικότητα και δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση της αντιπολίτευσης να σταματήσει κάθε έργο στο Δήμο; Να βουλιάξει το Δήμο οικονομικά και να ακινητοποιήσει τη λειτουργία του;

Τέτοιες ενέργειες μπορεί να είναι νομικά νόμιμες είναι όμως ηθικά και πολιτικά ανέντιμες, απέναντι στους κατοίκους ενός Δήμου, αν γίνονται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όπως πολιτικά ανεξήγητη ήταν και η μη συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής των προηγούμενων μελών της Αντιπολίτευσης, τα οποία είχαν μέχρι  και 17 συνεδριάσεις να μετάσχουν και απαλλάχτηκαν των καθηκόντων τους με βάσει το Δημοτικό Κώδικα.

Εάν η αντιπολίτευση θέλει να εκφράσει την αντίθεσή της σε πράξεις της Δημοτικής Αρχής, ο νομοθέτης έχει προβλέψει συγκεκριμένες ενέργειες για τη διασφάλιση της διαφάνειας. Η παραίτηση είναι φυγή από την πραγματικότητα.

Ο τόπος χρειάζεται να προχωρήσουν τα έργα που έχουν επιλεγεί. Η άρνηση της Αντιπολίτευσης είναι βέβαιον ότι θα χρεωθεί και τις όποιες καθυστερήσεις και πιθανόν την μη επιλεξιμότητα έργων με αποτέλεσμα να  χαθούν χρήματα για την περιοχή. Όπως είναι βέβαιον ότι σε αυτή την περίπτωση θα χρεωθεί μια μικροπολιτική αντιπολίτευση σε βάρος του τόπου. Την άρνηση και το βούλιαγμα της περιοχής.

Την προσεχή Τρίτη θα συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο για τον ορισμό νέων μελών.