Έληξε το θρίλερ με τον αεροπειρατή στη Λάρνακα

29.3.2016

Αίσιο τέλος είχε η αεροπειρατεία  στην πτήση της Egypt Air στο αεροδρόμιο της Λάρνακας  η οποία διήρκησε περίπου έξι ώρες αλλά χωρίς κανείς από τους επιβάτες και το πλήρωμα να πάθει το παραμικρό.

Συγκεκριμένα στις 14:40 ο Αιγύπτιος αεροπειρατής Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά παραδόθηκε στην αστυνομία. Ο αεροπειρατής κατέβηκε από το αεροσκάφος τελευταίος και προχώρησε προς το μεγάλο υπόστεγο που βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Τεθωρακισμένο της Αστυνομίας τον πλησίασε και τότε ο αεροπειρατής υψώνοντας ψηλά τα χέρια παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού τον κύκλωσαν και τον έβαλαν σε όχημα απομακρύνοντάς τον από τη σκηνή. Νωρίτερα είχε αφήσει ελεύθερους όλους τους επιβαίνοντες που κρατούσε ομήρους.

Να υπενθυμίσουμε ότι για ώρες ήταν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τα αίτια της αεροπειρατείας. Αφού αρχικά εγκαταλείφθηκε το ενδεχόμενο περί τρομοκρατικής ενέργειας,  ήρθε στο φως ερωτική απογοήτευση. Τελικά κι αυτή η περίπτωση κατέπεσε με τι πληροφορίες να κάνουν λόγο για την απαίτηση του αεροπειρατή να ζητά την απελευθέρωση γυναικών που είναι φυλακισμένες στην Αίγυπτο. Πάντως όλα τα ενδεχόμενα ερευνώνται ακόμη και ο αεροπειρατής να είναι μια διαταγμένη προσωπικοτητα.

Ο  κ.Αναστασιάδης.

 Τα συγχαρητήριά του σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες για την εξέλιξη με τον τερματισμό της αεροπειρατείας και τη σύλληψη του δράστη εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Στο Τwitter έγραψε συγκεκριμένα: «Συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες, την αστυνομία και το ΥΠΕΞ, για τις συντονισμένες ενέργειες και τον τερματισμό της αεροπειρατείας».