Έλληνας-μοντέλο από τις πασαρέλες στην ψαραγορά της Αθήνας για το μεροκάματο

Ψαραγορά της Αθήνας, παραμονές της Καθαράς Δευτέρας.

Ενας must… προορισμός για τους Αθηναίους καλοφαγάδες και όσους τιμούν τα έθιμα.

Αλλά και μια καλή λύση, για όσους ψάχνουν τις καλύτερες τιμές.

Ανάμεσα στους πάγκους με τα νωπά ψάρια και τα θαλασσινά, ένας πωλητής ξεχωρίζει.

Είναι ο 26χρονος Βασίλης Σίμος, γνωστό μοντέλο που όμως δεν αφήνει την οικογενειακή επιχείρηση.

Άλλωστε η κρίση στο χώρο της μόδας είναι μεγάλη και το μεροκάματο δεν μπορεί να περιμένει.

Η δουλειά ειναι σκληρή, αφού πρέπει να ξυπνήσει από τα άγρια χαράματα για να κάνει τις προμήθειες.

Αλλά ο νεαρός όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά σκοπεύει να επεκτείνει την επιχείρησή του και να επεκταθεί και στις on line πωλήσεις.

Οι πασερέλες μπορούν να περιμένουν…

Βασίλης Σίμος, καταστηματάρχης, Βαρβάκειος Αγορά

Είμαι 24 ετών και εργάζομαι εδώ τα τελευταία επτά χρόνια. Έχω περάσει λογιστική στην Κρήτη. Είχα ένα μαγαζί του πατέρα μου αλλά έχω ανοίξει κι ένα δικό μου μέσα σ’ αυτή την επταετία. Χρεωμένο μαγαζί αλλά καταφέραμε να το σώσουμε και να ανοίξουμε ένα ακόμα.

Δύσκολη δουλειά, έχει τις απαιτήσεις της. Ξυπνάω 2.00 το βράδυ, ο πατέρας μου πηγαίνει για ψώνια κι εγώ ανοίγω το μαγαζί στις 5.00. 5.30 είναι ανοικτό και στον κόσμο και κλείνουμε 18.00 το απόγευμα. Δεκαεπτά ώρες την ημέρα, έξι ημέρες την εβδομάδα. Ζυγίζεις, κουβαλάς, πουλάς.

Το πώς θα παρουσιάσεις το εμπόρευμα είναι το καλό κομμάτι της δουλειάς μου. Σε πώληση, τις γόπες τις φτιάχνω με το δικό μου τρόπο και σε κατανάλωση το φαγκρί και η συναγρίδα είναι τα αγαπημένα μου ψάρια. Βέβαια είναι ακριβά, γιατί είναι και δύσκολο να τα πιάσεις. Ψαρεύω. Ψαροντούφεκο, παραγάδι, τα πάντα. Κυνήγι και ψάρεμα μου αρέσουν.

Τα προηγούμενα δυο χρόνια τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα. Θα μπορούσα να κάτσω στην Κρήτη και να σπουδάζω ακόμα, αποφάσισα όμως να πάρω τα πράγματα στα χέρια μου. Οι συνθήκες είναι σίγουρα πιο άγριες εργασιακά.

Η Βαρβάκειος θα έπρεπε να είναι το μπουμπούκι της πόλης. Σε όποια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα και να πας, η κεντρική αγορά είναι το στολίδι τους.

Βέβαια, σιγά σιγά βλέπω και νέο κόσμο να κατεβαίνει στην αγορά, αρχίζει να το κάνει κομμάτι της καθημερινότητάς του. Μου αρέσει το underground κομμάτι της Αθήνας, φαγητό στα σοκάκια του Ψυρρή, ψώνια στην Ερμού. Βλέπω πολλούς «στο κλουβί» και θέλω να βγουν. Να αρπάξουν μια οποιαδήποτε ευκαιρία και να μοντάρουν οι ίδιοι τις ζωές τους.

 

[ief] [didee] [layout]