Έλληνας το 10χρονο παιδί-θαύμα που έγινε ο νεότερος φοιτητής Πανεπιστημίου στις ΗΠΑ

7.10.2016

Με καταγωγή από την Κάλυμνο, ο 10χρονος Ουίλιαμ (Βασίλειος) Μαϊλλης, είναι ο νεότερος μαθητής που αποφοίτησε ποτέ από δημόσιο Λύκειο στις ΗΠΑ. Σε πολλά Πανεπιστήμια έγινε δεκτός, μεταξύ των οποίων και το φημισμένο Carnegie Mellon University.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Ροδιακή, οι γονείς του Ουίλιαμ επέλεξαν το Community College of Allegheny County, για να ξεκινήσει τις σπουδές του σε ένα μικρότερο κολλέγιο. Για το πρώτο τετράμηνο πήρε πέντε μαθήματα, συγκεκριμένα Άλγεβρα, Αγγλική φιλολογία, Ιστορία του 20ού αιώνα, Ανθρωπολογία και Φιλοσοφία της Θρησκείας, ξεκινώντας τις σπουδές του με πολύ ενθουσιασμό.

Ο Ουίλιαμ Μαϊλλης γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2006 και για να γιορτάσει τα δέκατα γενέθλια του,  παρακολούθησε τις διαλέξεις των καθηγητών του. Αποφοίτησε σε ηλικία 9 ετών από το Penn Trafford High School και ο ίδιος υποστηρίζει πως θέλει να γίνει αστροφυσικός.

Όπως ανέφερε ο πατέρας του, στα αμφιθέατρα του Κολεγίου συμπεριφέρεται όπως όλοι οι άλλοι πρωτοετείς φοιτητές, ενώ στο σπίτι και στην εκκλησία συμπεριφέρεται όπως όλα τα άλλα παιδιά της ηλικίας του.

«Το ΙQ του Ουίλιαμ, βάσει της εκτίμησης του κοσμήτορα της Σχολής του είναι 200 και έχει φωτογραφική μνήμη. Ό,τι διαβάζει, ό,τι δει και ακούσει το απομνημονεύει και είναι σε θέση να το αναλύσει και να το αναπαραγάγει», επεσήμανε ο π. Παντελεήμων Μαΐλλης.

Από τη βρεφική ακόμα ηλικία άρχισαν να εκδηλώνονται οι σπάνιες διανοητικές ικανότητες και η ευφυΐα του Ουίλιαμ, όταν επτά μηνών άρχισε να αρθρώνει προτάσεις, ενώ σε ηλικία ενός έτους μπορούσε να διαβάζει το αλφάβητο ορθά και ανάποδα.

Ήταν σε θέση να διαβάζει 21 μηνών και σε ηλικία 2 ετών έμαθε τον πολλαπλασιασμό,  διάβαζε Ιστορία, ενώ μπορούσε ο ίδιος να γράψει σύντομη ιστορία και να ζωγραφίζει.  Μάλιστα έγραψε το βιβλίο «Η χαρούμενη γάτα».

Σε ηλικία τριών ετών έκανε διαιρέσεις με πολυψήφιους αριθμούς, στα τέσσερα του έμαθε την Άλγεβρα και στα πέντε του την Γεωμετρία, ενώ τριγωνομετρία έμαθε μόνος του στον υπολογιστή.

Έμαθε να διαβάζει Ελληνικά σε ηλικία τεσσάρων ετών και κάθε Κυριακή πήγαινε στην εκκλησία και μάλιστα διάβαζε τον Απόστολο.

Ο Ουίλιαμ συμμετείχε σε επιστημονικούς διαγωνισμούς και είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Ο π. Παντελεήμων Ηλίας Μαΐλλης και η πρεσβυτέρα Νίκη (Νάνσυ) έχουν και δύο άλλα μεγαλύτερα παιδιά, την Μαριάννα που είναι 29 ετών και έχει αποφοιτήσει με άριστα από το Κολλέγιο στον κλάδο Media – Art Animation και τον Ηλία που είναι 26 ετών, σπουδάζει Μαθηματικά και θέλει να γίνει δάσκαλος.

Πριν από τέσσερα χρόνια, ο π. Παντελεήμων, ανέλαβε τα καθήκοντα του ιερατικού προϊσταμένου της κοινότητας της Υπαπαντής του Κυρίου στο Ιστ Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας.

Η συγκεκριμένη Κοινότητα είναι μια από τις αρχαιότερες κοινότητες της Μητροπόλεως Πιτσβούργου και κατ’ επέκταση της Αμερικής. Ιδρύθηκε το 1915, το ίδιο έτος που ιδρύθηκε ο «Εθνικός Κήρυκας», και πέρσι τον Οκτώβριο γιόρτασε την 100ή της επέτειο. Απαριθμεί 125 οικογένειες, οι οποίες συμμετέχουν σε όλες τις δραστηριότητες της κοινότητας. Ο π. Παντελεήμων Ηλία Μαϊλλης προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και είναι ο μόνος από τα αδέλφια του ο οποίος γεννήθηκε στην Κάλυμνο.