Ένας τραυματίας πρόσφυγας στο Πειραιά σε συμπλοκή

10.4.2016

Ένας σοβαρά τραυματίας που διεκομίσθει στο Ασκληπιείο Βούλας είναι ο απολογισμός σε νέο περιστατικό συμπλοκής μεταξύ προσφύγων στον Πειραιά,ενώ στις δομές στο λιμάνι παραμένουν 4.500 άτομα.

Το λιμενικό ανακοίνωσε ότι τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκε για τη συμπλοκή μεταξύ προσφύγων, που φιλοξενούνται στον επιβατηγό σταθμό του ΟΛΠ στην πύλη Ε2. Τα στελέχη του λιμενικού εντόπισε πρόσφυγα, ο οποίος είχε τραυματιστεί από αιχμηρό αντικείμενο.

Ασθενοφόρο τον μετέφερε στο Ασκληπιείο Βούλας, συνοδεία στελεχών του λιμενικού και της ελληνικής ακτοφυλακής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και παραμένει νοσηλευόμενος για περαιτέρω παρακολούθηση.

Στο μεταξύ, 4.500 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά, παρότι από χθες ξεκίνησε η διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από το λιμενικό. Χθες μόλις 30 άτομα επιβιβάστηκαν σε πούλμαν και αναχώρησαν για τις κατασκηνώσεις του Αγ. Ανδρέα.

Σε αυτά τα φυλλάδια, το υπουργείο τους εξηγεί ότι φτάνοντας στις δομές φιλοξενίας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όσον αφορά την αίτηση ασύλου στην Ελλάδα και στη δυνατότητα για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, ένταξής τους σε πρόγραμμα μετεγκατάστασης σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ακόμη, το φυλλάδιο αναφέρει ότι θα ενημερωθούν για τη διαδικασία οικογενειακής επανένωσης με συγγενείς τους σε χώρες της ΕΕ, ενώ θα τους δοθεί επίσης η δυνατότητα υποβοήθησης νομικής και οικονομικής προκειμένου να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους εφόσον απορριφθεί τυχόν αίτηση για άσυλο στην Ελλάδα ή εφόσον το επιθυμούν.

Το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε από Χίο και Μυτιλήνη το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» μεταφέροντας 13 μετανάστες και πρόσφυγες.