Ένα εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος  Ωρωπού για έργα οδοποιίας και δύο roundabout στη Σκάλα Ωρωπού

Με ένα εκατομμύριο ευρώ, συνολικά, επιχορηγήθηκε ο Δήμος Ωρωπού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου Υποδομών για αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών από θεομηνίες στο οδικό δίκτυο της περιοχής.

Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή εξασφάλισε  χρηματοδότηση 800 χιλιάδων ευρώ για τα έργα οδοποιίας, στο Δήμο Ωρωπού, ώστε να αποκατασταθούν πολλά από τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει καταστροφές και θεομηνίες.

Με τα χρήματα αυτά θα αποκατασταθούν πολλοί δρόμοι και ελπίζουμε και μέρος του άξονα από το Χαλκούτσι μέχρι την Αγριλέζα, ο οποίος θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Επίσης εξασφαλίστηκε ποσό 200 χιλιάδων ευρώ για την κατασκευή  δύο οδικών κόμβων,  στη Δημοτική Κοινότητα Σκάλας Ωρωπού, όπου ήδη υπάρχουν οι σχετικές μελέτες.

Πρόκειται για δύο roundabout, το ένα μπροστά από την αφετηρία των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Αττικής και το δεύτερο στη διασταύρωση της λαϊκής.

Οι δύο αυτοί κόμβοι αναμένεται να δώσουν ουσιαστική λύση στο υπάρχον κυκλοφοριακό πρόβλημα, ώστε να αποφεύγονται οδικά ατυχήματα.

Την έγκριση αποδοχής του σχετικού ποσού έλαβε κατά την συνεδρίασή του τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού.