Ένα εκατ. πρόσφυγες πέρασαν τα σύνορα της Ευρώπης

5.12.2015

Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία για τους πρόσφυγες που κατακλύζουν την Ευρώπη, καθώς περίπου ένα εκατ. άνθρωποι πέρασαν τα ευρωπαϊκά σύνορα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή μακριά από τον πόλεμο.

Όπως ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 893.970 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές χωρών της Ευρώπης διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο του ΔΟΜ, τουλάχιστον 3.601 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται εξαιτίας ναυτικών δυστυχημάτων κατά τη διάρκεια του διάπλου της Μεσογείου με προορισμό την Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει η Ελλάδα υποδέχθηκε τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων και παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη διά θαλάσσης, καθώς συνολικά καταγράφηκαν 744.652 αφίξεις, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Η Ιταλία είναι η δεύτερη σημαντικότερη πύλη εισόδου, καταγράφοντας 145.098 αφίξεις, ενώ η Ισπανία ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στην τρίτη θέση, με 3.845 αφίξεις.

Συνολικά φέτος ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ (FRONTEX) έχει καταγράψει πάνω από 1,2 παράτυπες διελεύσεις των ευρωπαϊκών συνόρων.