“Ένα μύθο θα σας πω…” από το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων

28.6.2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, το Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων,  πραγματοποίησε χθες το απόγευμα, Δευτέρα 27 Ιουνίου, τη μουσική παράσταση «Ένα μύθο θα σας πω…».

Στο πλαίσιο των ΑΝΑΡΓΥΡΕΙΩΝ 2016 και για 8η χρονιά, το ΚΕΔ Οινοφύτων διοργάνωσε εξ ολοκλήρου μια εξαιρετική εκδήλωση, παρουσιάζοντας στο ανοικτό θέατρο Οινοφύτων παραδοσιακούς χορούς από τα τμήματα παραδοσιακών χορών του ΚΕΔ Οινοφύτων, με υπεύθυνη χοροδιδάσκαλο την κ. Χριστίνα Στέρπη και παραδοσιακή μουσική από μαθητές της σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών (παράρτημα Οινοφύτων).

Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο υποδέχθηκε και καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Οινοφύτων κ. Γωγώ Καμπιώτου. Στην ομιλία της εξήρε το έργο του ΚΕΔ Οινοφύτων τονίζοντας ότι «με τη δουλειά που γίνεται ανοίγονται νέοι δρόμοι στα παιδιά μας και στον τόπο μας».

Ο υπεύθυνος Βυζαντινής Μουσικής της σχολής στην Αθήνα κ. Γ. Δεμελής ανέφερε ότι «είναι χαρά για το Κέντρο που σήμερα τα παιδιά παρουσιάζουν την πρόοδο τους για τη χρονιά που πέρασε. Το έργο που παράγεται είναι πολύ αξιόλογο και ευελπιστούμε ότι τα επόμενα χρόνια θα αποδώσει μεγαλύτερους καρπούς, καθώς ο αριθμός των μαθητών συνεχώς αυξάνεται».

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν μουσικά κομμάτια από τα τρία τμήματα κιθάρας, τα τμήματα  βιολιού, μπουζουκιού και κλαρίνου, ενώ οι μελωδίες από το σαντούρι αντήχησαν γλυκά σε όλο το ανοικτό θέατρο Οινοφύτων.

Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, από τα τμήματα παιδικό, εφηβικό, πρώτο ενηλίκων και ενηλίκων του ΚΕΔ, πλαισιωμένα με αφηγήσεις από την ελληνική μυθολογία.

Συγχαρητήρια στην υπεύθυνη του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας κ. Σοφία Λιάπη, σε όλα τα μέλη και στους συμμετέχοντες, για την άψογη διοργάνωση και την πολύτιμη προσφορά τους στη διατήρηση και διάδοση του πολιτισμού και των παραδόσεων.

ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

κεδ οινοφυτων

ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ

 ΚΕΔ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ