Ένα παραμυθένιο μεσαιωνικό χωριό στη Γαλλία!

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑΤο La Roque-Gageac είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα μέρη της νοτιο-δυτικής Γαλλίας αλλά και ένα από τα τελειότερα μεσαιωνικά χωριά… εν ζωή!

Δεσπόζει ανάμεσα στα βράχια από ασβεστόλιθο, στη βόρεια πλευρά του ποταμού Dordogne, ενώ τα πέτρινα παραδοσιακά σπίτια συνθέτουν ένα σκηνικό βγαλμένο από κινηματογραφική ταινία.

Εμπλουτισμένο με καταπράσινες… πινελιές και πολύχρωμες λεπτομέρειες «πνίγεται» στο έλατο και στα λουλούδια.

Το La Roque-Gageac κάνει περήφανους με την ομορφιά του όχι μόνο τους κατοίκους του, που απολαμβάνουν έτσι ή αλλιώς την ονειρεμένη διαμονή τους εκεί αλλά και τους χιλιάδες… απαιτητικούς επισκέπτες που δεν το… χορταίνουν!

Είναι γνωστό σε ολόκληρη τη Γαλλία –αλλά και έξω από τα όρια της χώρας- ως ένας από τους ωραιότερους προορισμούς όλες τις εποχές του χρόνου.

Ξεχωρίζει για τον ευδιάκριτο μεσαιωνικό του χαρακτήρα που κάνει την εμφάνισή του σε κάθε γωνιά.

Από τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια σε μελί χρώμα μέχρι τα διακριτικά δρομάκια και τα ρομαντικά γεφύρια στο ποτάμι, κάθε σημείο του χωριού έχει διηγηθεί και μια ξεχωριστή ιστορία, ενώ απίθανοι θρύλοι συμπληρώνουν την ύπαρξή του μέχρι σήμερα.

Το φρούριο στην κορυφή του βράχου, για παράδειγμα, συνδέεται άρρηκτα με τη δημιουργία του χωριού.

Στο εσωτερικό του παίχτηκαν πολλά πολιτικά, ιστορικά και ερωτικά δράματα κατά το Μεσαίωνα.

Άλλωστε το ατμοσφαιρικό τοπίο, οι ανεπανάληπτες φυσικές ομορφιές αλλά και μια «μυστηριώδης» έλξη που γίνεται παντού αντιληπτή, τραβάνε σαν μαγνήτης τους επισκέπτες μετατρέποντας το La Roque-Gageac σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς!

2

3

4

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΧΩΡΙΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ