Ένα παραμυθένιο ταξίδι για παιδιά και γονείς στο ΓΕΛ Ωρωπού

Σε ένα παραμυθένιο αλλιώτικο, πρωινό ταξίδι με όχημα τα παραμύθια, το θεατρικό παιχνίδι, τη ζωγραφική,  και την τέχνη, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν και να χαρούν παιδιά από 4-12 ετών, γονείς αλλά και εκπαιδευτικοί, την Κυριακή 2 Απριλίου, στην αίθουσα πολλαπλων χρήσεων του Γενικού Λυκείου Ωρωπού. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας Παιδικού Βιβλίου, υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. Ωρωπού, της ΚΕΔΩ,  και της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού.

Τα παιδιά και οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία υπό την καθοδήγηση της κας Μαρίας Μαραγκοπούλου, Ψυχοθεραπεύτριας,  να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους, να έρθουν πιο κοντά, να αναζητήσουν τις δυνάμεις τους και να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους. Να χαρούν, να μοιραστούν στιγμές, να γελάσουν, να προσφέρουν και να πάρουν, ναχαλαρώσουν  και εν τέλει να δημιουργήσουν μέσα από ένα παραμυθένιο ταξίδι.

Η συμμετοχή ήταν αθρόα και  τα παιδιά και οι γονείς τους έζησαν μια μοναδική εμπειρία που είναι βέβαιον ότι θα ήθελαν και στο μέλλον να μετάσχουν και σε άλλα παρόμοια παραμυθένια εργαστήρια που καλλιεργούν το πνεύμα την ομαδικότητα, ενώ ταυτόχρονα τα κοινωνικοποιούν.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού κ. Γιώργος Παναγόπουλος στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε την κα Μαραγκοπούλου και την ομάδα της για την ανταπόκριση τους να οργανωθεί το εργαστήρι, το οποίο σκοπό είχε  να δώσει μια άλλη δημιουργική διάσταση, όπου θα παντρεύεται  το παιχνίδι και η θεραπευτική αγωγή μέσα από την ομαδική διαχείριση του χρόνου και την βελτίωση της αυτοεκτίμηση.

Επίσης έκανε μια εκτενή αναφορά στο έργο της Ομπσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού που φέτος συμπληρώνει 22 χρόνια ζωής, μέσα από σημαντικές παρεμβάσεις για την καθημερινότητα στο Δήμο Ωρωπού με ιδιαίτερη έμφαση στα περιβαλλοντικά ζητήματα.