Ένα τραγούδι για τους πρόσφυγες από τον Pharrell Williams

 27.10.2015

Γράφει η Sofia Kanibal
 Ο διάσημος  Αμερικανός τραγουδιστής και σύνθετης  Pharrell Williams αφιέρωσε το καινούργιο του τραγούδι «FREEDOM» στους προσφυγές της Ευρώπης.
Το τραγούδι έχει κυκλοφορήσει από της 30 Ιουνίου του 2015 και έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στα music charts.
«Αφήστε τους να μπουν» προέτρεψε ο τραγουδιστής στην τελετή απονομής των MTV Europe Music Awards που πραγματοποιήθηκε στο Μιλάνο την Κυριακή.
 Την επομένη μέρα στην Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που διοργάνωσε το National Public Radio και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο τραγουδιστής δήλωσε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ακτιβιστή αλλά προσέθεσε: «Πρέπει να χρησιμοποιούμε το βήμα που μας δίνεται όπου μπορούμε».
«Πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Πρόκειται για μια δύσκολη συζήτηση όμως η Αμερική έχει οικοδομηθεί με τη συνδρομή των μεταναστών. Δεν θα είχαμε χώρα» χωρίς εκείνους, προσέθεσε ο ίδιος.
Σε ερώτηση που του έθεσαν εάν η κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι παρόμοια με εκείνη των ΗΠΑ, σε μια περίοδο όπου η Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται ενώπιον μιας πρωτοφανούς στην ιστορία ροής μεταναστών που εγκαταλείπουν τη Συρία και άλλες εμπόλεμες περιοχές, ο 42χρονος τραγουδιστής απάντησε: «Απόλυτα».
Ήταν συγκινητική η δήλωση του πάντως….