Ένοχοι Γκαγκάτσης, Γκιρτζίκης και Πιλάβιος για την κάρτα υγείας

Ένοχους έκρινε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τους πρώην προέδρους της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, Σοφοκλή Πιλάβιο και Γιώργο Γκιρτζίκη, όπως και τα δύο πρώην μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας, Γιώργο Σιντόρη και Γιάννη Οικονομίδη για την υπόθεση που αφορά το σκάνδαλο με την περίφημη Κάρτας Υγείας. 

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση η οποία αφορά ένα πρόγραμμα ιατρικών εξετάσεων σε εκατοντάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές το οποίο εκπονήθηκε το 2005 αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε, με την ΕΠΟ όμως να συνεχίζει να πληρώνει το αντίτιμο στις συμβαλλόμενες εταιρίες ως το 2013, ζημιώνοντας τα ταμεία της με εκατομμύρια ευρώ. 

Αντίθετα, αθώοι κρίθηκαν οι Ευάγγελος Τοπολιάτης, Βασίλης Χατζηαποστόλου, Γιώργος Καραμελίδης και Νίκος Προύντζος για τους οποίους ο Εισαγγελέας της έδρας είχε εισηγηθεί την ενοχή τους.

Αθώοι κρίθηκαν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πρώην μέλη της ΕΠΟ, οι: Γιώργος Σαρρής, Αριστείδης Σταθόπουλος, Νίκος Φύριος, Γιάννης Σιγάλας, Νίκος Ανασόπουλος, Θεόδωρος Φωτίου, Γιάννης Δεσύλας, Γιάννης Καλύβας, Ευάγγελος Μαζαράκης, Χρήστος Σάββας, Βασίλης Μάντζιος, Σπύρος Καλογιάννης, Σωκράτης Παπαδόπουλος καθώς επίσης και οι οχτώ κατηγορούμενοι από τις δύο εταιρείες, οι: Παντελής Κύρκας, Κωνσταντίνος Θεοδοσίου, Ιωσήφ Αβραμίδης, Κωνσταντίνος Βουρδάκης. Ιωνας Χατζηιωνάς, Γιώργος Λυγεράκης, Αθανάσιος Ισμαήλος, Αριστείδης Σταυρόπουλος. 

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι ποινές…

Πηγή: sport-fm.gr