Ένταση κι επεισόδια στον Πειραιά

6.4.2016

Μπροστά στο κίνδυνο σοβαρών εντάσεων βρίσκεται η κυβέρνηση η οποία αδυνατεί να διαχειριστεί τους πρόσφυγες – μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας αλλά και αυτούς που καθημερινά καταφτάνουν στη χώρας μας από τα τουρκικά παράλια την ώρα  οποία έχουν σταματήσει οι επαναπροωθήσεις αφού όλοι σχεδόν οι παράνομοι μετανάστες έχουν ζητήσει άσυλο.

Μετά τη Χίο όπου το λιμάνι έχει κοπεί με συρματοπλέγματα στα δύο σοβαρά επεισόδια διαδραματίστηκαν, σήμερα, και στο λιμάνι του Πειραιά, αμέσως μετά την ενημέρωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλου προς τους μετανάστες.

Η πληροφόρηση που προέκυψε από το ρεπορτάζ ήταν πως στους μετανάστες ζητήθηκε να συνεργαστούν ώστε να μεταφερθούν σε κέντρα συγκέντρωσης από το πρωί της Πέμπτης, κάτι που προκάλεσε άμεσα την αντίδρασή τους.

Αρχικά, περίπου 30 άνθρωποι κάθισαν στη μέση του δρόμου, σταματώντας ένα λεωφορείο της ΕΘΕΛ, ενώ ακολούθησαν κι άλλοι πρόσφυγες σε καθιστική διαμαρτυρία.

Στις δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως δεν τους ενδιαφέρει τίποτα άλλο πέρα από το να φύγουν για τη Γερμανία. «Δεν ζητάμε ούτε φαγητό, ούτε σπίτι, ούτε ύπνο. Μόνο να ανοίξουν τα σύνορα», είπαν ορισμένοι εξ αυτών.