Ένταση με αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ

1.2.2016

Ένταση επικράτησε πριν λίγο όταν ομάδα αγροτών από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου εισήλθε στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, διακόπτοντας την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό.

Δεκάδες αγρότες είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στους χώρους του Επιμελητηρίου, όπως είχε ενημερώσει η Παναιτωλοακαρνανική Συντονιστική Επιτροπή και το Μπλόκο Κεφαλόβρυσου, και λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό εισήλθαν στο χώρο όπου σημειώθηκε ένταση με μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να απαντούν με ειρωνικά χειροκροτήματα.

Τελικά λίγη ώρα αργότερα, οι αγρότες αποχώρησαν και πλέον η εκδήλωση συνεχίζεται κανονικά.

Συνεχίζουν δυναμικά οι αγρότες της Πελοποννήσου

Το μεσημέρι της Δευτέρας συνεδρίασαν στην Τρίπολη οι εκπρόσωποι των επιτροπών των ανεξαρτήτων μπλόκων Πελοποννήσου και συγκεκριμένα των νομών Αρκαδίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Μεσσηνίας και Κορινθίας, όπου μετά από μακρά συζήτηση συμφώνησαν την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Επιπλέον, ζητούν απ’ την ομοσπονδία λαϊκών αγορών Αττικής, να παραμείνουν κλειστές όλες οι λαϊκές αγορές έως το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου.

Ακόμη ζητούν, «απόσυρση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου και συζήτηση πάνω στις προτάσεις που έχουν ήδη κατατεθεί από τους αγρότες σε προηγούμενες ανακοινώσεις, όπως και συζήτηση για όλα τα επιμέρους αγροτικά θέματα».

Εν τω μεταξύ, ορίζουν ότι, «οποιαδήποτε συζήτηση γίνει θα πραγματοποιηθεί μόνο με παρουσία κρατικού τηλεοπτικού σταθμού και σε απευθείας σύνδεση, ώστε ο ελληνικός λαός και οι αγρότες να είναι ενημερωμένοι επαρκώς και αδιάβλητα για τις θέσεις και τις προτάσεις όλων των πλευρών».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο αυτοκινητόδρομος Τριπόλεως – Κορίνθου είναι κλειστός στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα και ο αποκλεισμός θα διαρκέσει έως τις 11.00 τη νύχτα, με την κυκλοφορία να εκτρέπεται μέσω Αχλαδόκαμπου από την παλαιά εθνική οδό.