Έντονη αντίδραση του Δ. Δριχούτη κατά του Λ. Κυριάκου για το βιβλίο του «Ο Ταναγραίος Σταυραετός της Βοιωτίας»

Έντονη η αντίδραση του Αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΤ κ. Διομήδη Δριχούτη κατά του συγγραφέα του βιβλίου «Ο Ταναγραίος Σταυραετός Της Βοιωτίας», κ. Λουκά Κυριάκου, για την αναφορά του, στον πρόλογο του βιβλίου, περί αδιαφορίας των συλλόγων της Τανάγρας προς τον ήρωα Ελευθέριο Αθανασάκη.

Ο κ. Δριχούτης εκφράζει κάθετα την αντίρρηση του, χαρακτηρίζοντας ως αναληθή  όσα γράφει ο κ. Λ. Κυριάκου στον πρόλογο σχετικά με την πραγματοποίηση του μνημείου για τον ήρωα Ελ. Αθανασάκη.

Η διαφωνία δεν αποκλείεται να καταλήξει ακόμη και στις αίθουσες των δικαστηρίων, καθώς ο κ. Δριχούτης με ανάρτησή του  στη προσωπική του ιστοσελίδα κάνει λόγο για αναλήθειες και ασάφειες στον πρόλογο του βιβλίου το οποίο παρουσιάστηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στην 114 ΠΜ.

Συγκεκριμένα ο κ. Δριχούτης αναφέρει εμφανώς θιγμένος, καθώς ήταν ένας από εκείνους που έδωσε αγώνα για να στηθεί και να γίνει η τελετή των αποκαλυπτηρίων του «Ελευθέριου Αθανασάκη» στη γενέτειρά του την Τανάγρα:

«Αναγκάζομαι σαν θιγόμενος κάτοικος Τανάγρας, να απαντήσω στον συγγραφέα του βιβλίου “Ο Ταναγραίος Σταυραετός Της Βοιωτίας ” του οποίου έγινε χθες η παρουσίαση στην 114 ΠΜ, κύριο Λουκά Κυριάκου.

Είναι ανεπίτρεπτο να κατηγορούνται τόσο οι σύλλογοι της Τανάγρας όσο και οι πολίτες για αδιαφορία ως προς τον ήρωα Αθανασάκη και την πραγματοποίηση του μνημείου του. Με αναλήθειες και ασαφείς γενικολογίες που γράφονται στον πρόλογο , αμαυρώνοντας έτσι τον τίτλο του βιβλίου.

Εγκαλείται δε ο αναγνώστης να βγάλει τα συμπεράσματα του μετά της φράσεως “κάνεις δεν αγίασε στον τόπο του ..ούτε ο Χριστός ” 
Σας διαβεβαιώ ότι εδώ <<άγιασε>> ο Ε. Αθανασάκης. 
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2017 σε μία σεμνή τελετή ο Δήμος Τανάγρας και οι κάτοικοι της Τανάγρας προχώρησαν στην οφειλόμενη τιμή των Αποκαλυπτηρίων της προτομής παρουσίας της Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, συγγενών του ήρωα και πλήθος κόσμου που τίμησαν με την παρουσία τους τον ηρωικό αεροπόρο.

Τελετή, στην οποία του έγινε η τιμή να είναι ομιλητής ο κ. Κυριάκου Λουκάς μετά από διακαής επιθυμία του. Πράγμα όμως το οποίο ξεχάστηκε να αναφερθεί σαν γεγονός στην χθεσινή παρουσίαση.
Για την αποκατάσταση λοιπόν των πραγμάτων το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει ο συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου , είναι να αποσύρει την έκδοση του. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα υπάρξουν νομικές ενέργειες προς την δικαστική οδό.
Τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να παραδειγματιζόμαστε από τις πράξεις των ηρώων και όχι να οικειοποιούμαστε τον βίο τους για προσωπικό όφελος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Η Τανάγρα τίμησε τον ήρωα της Ανθυποσμηναγό Ελευθέριο Αθανασάκη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Λουκάς Κυριάκου, από την ομιλία του στην τελετή των αποκαλυπτηρίων της προτομής του Ελ. Αθανασάκη στην Τανάγρα στις 3 Σεπτεμβρίου 2017.