Έξι φωτογραφικές ματιές, σε εικαστική έκθεση στη Σκάλα Ωρωπού

Του Θανάση Τοτόμη

Έκθεση καλλιτεχνικής φωτογραφίας, από τις 16 έως τις 28 Αυγούστου, διοργανώνει στη Σκάλας Ωρωπού, ο κεντρικός πολιτιστικός σύλλογος της πόλης.

Η έκθεση είναι θεματική, με αναφορές στη σύγχρονη εικόνα της πόλης, και στην προσφυγική μνήμη, με εικόνες από τις ιστορικές κατοικίες των Ποντίων και των Μικρασιατών του Ωρωπού.

Έξι τοπικοί καλλιτέχνες αποτυπώνουν με τα έργα τους, τις δικές τους φωτογραφικές ματιές στην πόλη και συνδέουν με το φακό τους την τέχνη, με την ιστορία.

 Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ο Ωρωπός έχει πολλαπλή πολιτιστική παρουσία, αφού μέχρι τις 28 Αυγούστου, διεξάγεται παράλληλα ομαδική έκθεση ζωγραφικής, στο χώρο των πρώην Φυλακών Ωρωπού.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Άννα Μαρία Τσαρουχά, Ντίνα Νεζερίτου, Ευτυχία Φραγκιαδάκη – Ξυλούρη, Νάκη Γιαννακοπούλου, Γρηγορία Μπαρδάκα και Βασιλική Βλάχου.

Η έκθεση διοργανώνεται στο “Σαπανίδειο πολιτιστικό κέντρο”, στην κεντρική πλατεία Ηρώων της Σκάλας Ωρωπού, στην παραλία της πόλης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν την Κυριακή 16 Αυγούστου.

Η έκθεση είναι ανοιχτή καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, από τις 7.30 μμ έως 9.30 μμ.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στα τηλ. 22950.36701 και 6970.848013, πολιτιστικός σύλλογος Σκάλας Ωρωπού, πλατεία αρχαιολογικού μουσείου Σκάλας Ωρωπού, ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://politistikosskalasoropou.blogspot.grκαι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.”>vvlachou1979@gmail.com