Έξωση στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη κάνει το υπουργείο Πολιτισμού

11.3.2016

Στην καταγγελία ότι το υπουργείο Πολιτισμού κάνει έξωση στο ίδρυμα «Μελίνα Μερκούρη» προχώρησε ο αρμόδιος τομέας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τομέα Πολιτισμού «λίγες ημέρες μετά την 22η επέτειο του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη μαθαίνουμε πως το υπουργείο Πολιτισμού αποφάσισε να κάνει έξωση στο ομώνυμο ίδρυμα».

Υπενθυμίζει ότι πρόκειται για ένα ίδρυμα το οποίο ίδρυσε προς τιμήν της ο σύντροφός της, Ζιλ Ντασέν, αμέσως μετά τον χαμό της, το 1994.

«Φυσικά, δεν πρόκειται να θυμίσουμε στον κύριο Μπαλτά και το κόμμα του ποια ήταν η Μελίνα και ποια ήταν η προσφορά της στις τέχνες, την πολιτική ιστορία και στη χειραφέτηση των δύο φύλων στη χώρα μας. Απλώς επισημαίνουμε πως το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκδηλώσεις και εκθέσεις, προσφέρει υποτροφίες σε φοιτητές ενώ απονέμει και τα βραβεία «Μελίνα Μερκούρη» για νέες ηθοποιούς» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ.

Και καταλήγει: «Αμέλεια; Αδιαφορία; Αποστροφή προς τον συγκεκριμένο ιδεολογικό χώρο στον οποίο ανήκε η Μελίνα; Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε. Το Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη όμως αποτελεί ένα ζωντανό κύτταρο του καταταλαιπωρημένου σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού. Και η κυβέρνηση οφείλει να το προστατέψει».

Η ισοπέδωση Μπαλτά συνεχίζεται όπως και στην Παιδεία.