“Έπεσε” το σύστημα για την εκλογική διαδικασία της Ν.Δ.

22.11.2015

Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε από το πρωί στο online σύστημα ψηφοφορίας της Ν.Δ. με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, που θα ξεκινούσε στις 7.00π.μ.

Ελάχιστη ώρα αφού άνοιξαν οι κάλπες, “έκλεισε” το online σύστημα, το οποίο δοκιμαζόταν όλο το βράδυ προς αποφυγήν επιπλοκών, αλλά τελικά η δυσάρεστη έκπληξη δεν αποφεύχθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την περασμένη Πέμπτη έγινε Back up, ώστε αν δεν λειτουργήσει το πρώτο σύστημα να λειτουργήσουν τα επόμενα δύο.

Κομματικό στέλεχος, με εμπειρία από τις εσωκομματικές εκλογές του 2009, είπε πως διατηρούσε τις επιφυλάξεις του για τη σημερινή εκλογική διαδικασία, καθώς δεν ήξερε πως θα λειτουργήσει το σύστημα, αφού το 2009 επί μία εβδομάδα γίνονταν δοκιμές στο σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του, ενώ τώρα η πρώτη δοκιμή έγινε μόλις χθες, Σάββατο, δηλαδή μια μέρα πριν και κατά τη διάρκεια της δοκιμής παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα.

Σήμερα  το πρωί δεν άνοιξε το σύστημα, προκαλώντας αναστάτωση στους κόλπους του κόμματος και ένα μεγάλο πολιτικό φιάσκο για την παράταξη, τινάζοντας στον “αέρα” την εκλογική διαδικασία Προέδρου.

Αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. για να αποφασίσει αν και με ποιο τρόπο θα εξελιχθεί η διαδικασία εκλογής Προέδρου, καθώς το αδιάβλητο έχει ήδη χαθεί και όσο η ώρα προχωράει  δεν τίθεται εκ των πραγμάτων θέμα ψηφοφορίας για σήμερα.

Ο κ. Μεϊμαράκης ζητά αναβολή της διαδικασίας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις συνυποψήφιοι, κ.κ. Τζιτζικώστας, Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, ζητούν να προχωρήσει η διαδικασία χειρόγραφα.