«Έπιασε» και τον Πρωθυπουργό στους προνομιούχους ο Ν. Φίλης

27.10.2015

Σε υπουργός της «γκάφας» εξελίσσεται ο Ν. Φίλης ο οποίος συχνά υπερεκτιμά τις γνώσεις του και τη λεκτική του ευφράδεια και καταφεύγει σε πολιτικά ατοπήματα.

Ειδικά ως υπουργός Παιδείας μετά τις «πενταροδεκάρες» για το ΦΠΑ στα ιδιωτικά, χαρακτήρισε εύπορο και προνομιούχο τον πρωθυπουργό γιατί στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο.

Ο κ. Φίλης μιλώντας στο REAL FM και τον Νίκο Στραβελάκη σχετικά με το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο, είπε:

«Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Μετά ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο «Υπάρχουν και φορολογούμενοι που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι. Τα μετράνε ευρώ-ευρώ» και απάντησε «Ένας που έχει 60.000 και 70.000 εισόδημα τον χρόνο, δεν είναι φτωχός. Δίνει 7.000, 10.000-17.000 ευρώ τον χρόνο στα ιδιωτικά. Δεν απαντάω στο πρόβλημα που έχει μια εύπορη οικογένεια. Δουλειά του υπουργού δεν είναι να μπαίνει σε οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Δουλειά του είναι να διασφαλίσει το κατά το δυνατόν αξιόπιστο σχολείο για όλα τα παιδιά».

 «Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι»

Ο Νίκος Φίλης δήλωσε ότι την μεγάλη πλειοψηφία ενδιαφέρει η δημόσια ευθύνη, καθώς και ότι είναι υπόθεση της κάθε οικογένειας που θέλει να στέλνει το παιδί της στο ιδιωτικό σχολείο, να πληρώνει και το κόστος. Μάλιστα, συνέστησε στους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών να μοιραστούν το κόστος με τους γονείς. «Να μην συμπεριφέρονται σαν να έχουν μαγαζί σούπερ μάρκετ», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν υπάρχουν προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, όλοι βράζουν στο ίδιο καζάνι», είπε ο κ. Φίλης

Εν συνεχεία ρωτήθηκε για την φράση του με τις «πενταροδεκάρες» αν το μετανιώνει για να απαντήσει «Ήταν σχήμα λόγου οι πενταροδεκάρες. Δεν μιλάμε με κασέτα αλλά με αυθορμητισμό».