Έρχονται κι άλλοι πρόσφυγες-μετανάστες αύριο σε Μαλακάσα και Ριτσώνα

20.3.2016

Νέο αριθμό προσφύγων και μεταναστών θα μεταφέρουν αύριο με πούλμαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στρατόπεδο της Μαλακάσας αλλά και στη Ριτσώνα.

Στον Πειραιά έχει δημιουργηθεί το αδιαχώρητο, καθώς παραμένουν πάνω από πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ με πλοία αναμένεται να φτάσουν το πρωί κι άλλες εκατοντάδες με στόχο να αδειάσουν τα νησιά.

Ήδη στη Μαλακάσα έχουν μεταφερθεί τουλάχιστον 700 πρόσφυγες-μετανάστες (από τις 11-3-2016) και η Δημοτική Αρχή έχει δεσμευτεί  ο αριθμός αυτός να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα και να μην αυξηθεί δραματικά.

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι για καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους «θα στηρίξει όσους πρόσφυγες μπορεί», δήλωσε απόψε πλήρη άγνοια για τις προθέσεις του υπουργείου να μεταφέρει αύριο στο στρατόπεδο της Μαλακάσας κι άλλους πρόσφυγες-μετανάστες, με το οποίο προσπαθούσε να επικοινωνήσει για να έχει σαφή εικόνα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες προς την Αττική σχεδιάζεται να μεταφερθούν και η συντριπτική πλειοψηφία των 13 χιλιάδων προσφύγων που παραμένουν υπό άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη.

Να σημειώσουμε ότι σημαντικός αριθμός προσφύγων θα μεταφερθεί και προς τον Σκαραμαγκά στην Ελευσίνα.