Έσβησε η φωτιά στο Λαγονήσι-Πάρα πολύ κοντά στα σπίτια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής επέτρεψε τα χειρότερα στο Λαγονήσι. Η φωτιά ήταν πολύ κοντά σε σπίτια αλλά ευτυχώς ο αέρας φυσούσε σε αντίθετη κατεύθυνση. «Αν δεν είχαν έρθει γρήγορα, θα είχαμε προβλήματα» δήλωσε στο newsit.gr κάτοικος. Απομακρύνθηκαν κάτοικοι από τα σπίτια τους.

Αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα βρέθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής (13.09.2019) οι κάτοικοι στο Λαγονήσι, όταν ξέσπασε φωτιά που επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η φωτιά ξεκίνησε από οικόπεδο με χαμηλή βλάστηση σε περιοχή στο Λαγονήσι όπου υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Ήταν περίπου 13:45 όταν οι κάτοικοι μύρισαν τον καπνό και είδαν πως είχε ξεσπάσει φωτιά. Άμεσα ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική, που έστειλε στο σημείο ισχυρή δύναμη (με πεζοπόρο και τέσσερα ελικόπτερα) και στη συνέχεια ενίσχυσε τις δυνάμεις της.

Εξαιτίας της φωτιάς δόθηκε, περίπου στις 14:30 εντολή να εκκενωθεί η περιοχή πάνω από στο ξενοδοχείο Grand Resort και να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους, ενώ έκλεισε η λεωφόρος Αθηνών – Σουνίου στο ύψος του γνωστού ξενοδοχείου. Η κυκλοφορία διακόπηκε από το ύψος της Λ. Καλυβίων, μέχρι την οδό Κρέσνας, καθώς και στην οδό Παπαφλέσσα, από την Λ. Καλυβίων έως την οδό Π. Μέλα.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά, αλλά επειδή υπάρχουν κάποιες ενεργές εστίες, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες, μόνο ένας άνθρωπος, σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα. Υπάρχουν επίσης μεμονωμένες αναφορές για μικρές ζημιές στο εξωτερικό κάποιων σπιτιών.

Έτσι έζησαν τον τρόμο από τη φωτιά στο Λαγονήσι

Κάτοικοι της περιοχής που είδαν τις φλόγες να απειλούν τα σπίτια τους, περιέγραψαν τις δραματικές στιγμές που έζησαν. «Περίπου στις 13:45 είδαμε τους πρώτους καπνούς και ακούσαμε τις σειρήνες. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται αυτό φέτος το καλοκαίρι», είπε κάτοικος της περιοχής.

Περιέγραψε πως η φωτιά ήταν «πάρα πολύ κοντά στα σπίτια. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, από τύχη φύσαγε αλλιώς. Μέσα σε δευτερόλεπτα «πέταξε» η φωτιά. Αν δεν είχαν έρθει γρήγορα, θα είχαμε προβλήματα». Σύμφωνα με την ίδια, δεν υπάρχουν τραυματίες, μόνο «ένας άνδρας έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά».

Κι άλλος κάτοικος της περιοχής περιέγραψε πως η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα. Η αστυνομία έφτασε άμεσα στο σημείο και απομάκρυνε τον κόσμο.

Ζευγάρι που μένει στο Λαγονήσι, επίσης περιέγραψε πως είδε τη φωτιά σε οικόπεδο απέναντι από το σπίτι του και μέσα σε δέκα λεπτά είχε πλησιάζει στην αυτή του! «Η φωτιά εξαπλώθηκε πολύ, πάρα πολύ γρήγορα. Είχαμε άγιο» είπε η γυναίκα.

 

newsit