Έτοιμο το κτίριο για το Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκάλας Ωρωπού

 

Καθόλα έτοιμο είναι το κτίριο του παλιού Γυμνασίου Σκάλας Ωρωπού το οποίο, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να φιλοξενήσει το νεοϊδρυθέν Ειδικό Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ωρωπού.

Μετά από εντολή του Δημάρχου Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση, τις συντονισμένες ενέργειες της Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Ανδριάνας Αλεξανδράτου αλλά και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πρόεδρου της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιώργου Μαντά, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, όπως και οι αναγκαίες μετατροπές για τη λειτουργία του σχολείου.

Το κτίριο άλλαξε όψη εσωτερικά και εξωτερικά. Άλλαξε η σκέπη, έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στεγανοποίησης, ελαιοχρωματισμός όλου του κτιρίου, όπου οι εσωτερικοί τοίχοι διακομίσθηκαν με ιδιαίτερες και εξαιρετικές τοιχογραφίες από την κα Μαίρη Κασαμπαλάκου και εθελοντές, ανακατασκευάστηκαν οι κοινόχρηστοι χώροι, τοποθετήθηκαν νέα καλοριφέρ, θρανία και πίνακες διδασκαλίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό κόστος των παρεμβάσεων έφτασε τις 35 χιλιάδες ευρώ.

  

  

Το νέο κτίριο αποτελεί ένα μικρό εκπαιδευτικό στολίδι. Σήμερα είναι έτοιμο να παραδοθεί στη Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Ανατολικής Αττικής για να στελεχωθεί με Διευθυντή  και διδακτικό προσωπικό που θα υποδεχτεί του μαθητές.

Ο Ωρωπός αποκτά αυτό που πολλοί άλλοι δήμοι χρόνια τώρα διεκδικούν και θα ήθελαν να αποκτήσουν, αλλά ακόμα δεν το έχουν καταφέρει.