«Έτριξε τα δόντια» στους… Ευρωπαίους ο Μάρδας!

10.12.2015

Λάδι στη φωτιά έριξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας  στη κόντρα  της χώρας μας με την ΕΕ σχετικά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στη χρηματοδότηση του ελληνικού προγράμματος.

Ενώ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας κ. Β. Σόιμπελ ζήτησε η Ελλάδα να είναι πιο συγκρατημένη στις δηλώσεις της για τη συμμετοχή του ΔΝΤ και υποστήριξε ότι συμμετέχει κανονικά στη χρηματοδότηση του προγράμματος απαντώντας στις δηλώσεις Τσίπρα ότι δεν είναι αναγκαία η συμμετοχή του, ο κ. Μάρδας  επιχείρησε να «τρίξει» τα δόντια του στους ευρωπαίους.

«Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να ρυθμίζει τα προβλήματα της με τους δικούς της θεσμούς», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα πρέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς και την κυβέρνηση, η οποία “τρέχει”.

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ένα Ταμείο που έχει έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης, εάν αναφέρεστε στο ποια πρέπει να είναι η θέση του στην Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να μπορεί να ρυθμίζει τα προβλήματα της με τους δικούς της θεσμούς καταρχάς. Από εκεί και πέρα, όλα τα υπόλοιπα είναι θέμα συμφωνίας ανάμεσα στους θεσμούς και σε εμάς, και ήδη υπάρχει μια συμφωνία η οποία τρέχει», δήλωσε ο κ. Μάρδας στο περιθώριο εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μάρδα χάρη κάνουμε στους Ευρωπαίους που μας δανείζουν…