Έφτασαν οι πρώτοι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες στα Οινόφυτα Βοιωτίας

19.4.2016

Έφτασαν οι πρώτοι 29 πρόσφυγες στο νέο χώρο φιλοξενίας χωρητικότητας 300 ατόμων, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και αναμένονται σταδιακά να φτάσουν και οι υπόλοιποι. Ο χώρος φιλοξενίας, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται στον παράλληλο της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς Λαμία, κοντά στο εργοστάσιο ΚΟΡΡΕΣ Α.Ε..

Η ανακοίνωση δόθηκε επίσημα από το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης, ενώ ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή δεν έχει γίνει ακόμα Ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Β. Περγάλιας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του τέλος Μαρτίου, αρνήθηκε να υποδείξει χώρους φιλοξενίας στη δημοτική του Περιφέρεια,  όταν αυτό του ζητήθηκε με έγγραφο του Υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γ. Μπαλάφα, υποστηρίζοντας ότι δεν διαθέτει ελεύθερο χώρο. Ενώ όσον αφορά ιδιωτικό χώρο παλιού  εργοστασίου που του ζητήθηκε να υποδείξει ως εναλλακτική λύση υποστήριξε ότι θα πρέπει  η ίδια η κυβέρνηση να τον αναζητήσει και ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο εργοστάσιο είναι ανενεργό και διατίθεται από τους ιδιοκτήτες του.

Παράλληλα κατά την επίσκεψη του στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή  στις 29 Μαρτίου, συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους  κ. Σ. Σταμάτη, την κα Γ. Καμπιώτου, τον Δήμαρχο Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκη και τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Βοιωτίας κ. Ν. Θηβαίο, ζήτησε να ενημερωθεί για το εάν η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας στα Οινόφυτα, ώστε με τη σειρά του να ενημερώσει τους δημότες.

Πάντως ο κ. Περγάλιας, παραδέχτηκε ότι επί τη ουσίας «μαδάμε τη μαργαρίτα», κι όπως αποδείχθηκε και ο χώρος είχε εξευρεθεί και σε ελάχιστο χρόνο δημιουργήθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας στα Οινόφυτα και οι πρώτοι πρόσφυγες έφτασαν. Αναμένουμε λοιπόν την επόμενη κίνηση του Δημάρχου και την ενημέρωση που δεσμεύτηκε να κάνει προς τους δημότες.