Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Μαντάς σύζυγος της γνωστής συγγραφέα Λένας Μαντά

Έφυγε σήμερα το πρωί της Δευτέρας ο Γιώργος Μαντάς, σύζυγος της γνωστής συγγραφέα Λένας Μαντά, ο οποίος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το θλιβερό νέο έκανε γνωστό η ίδια η συγγραφέας Λένα Μαντά με ανάρτησή της στο Instagram.

«Αυτό το βλέμμα σου αγάπησα… Χωρίς αυτό θα πρέπει να ζήσω από δω και πέρα… Χωρίς εσένα…» έγραψε η Λένα Μαντά στην ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία με τον σύζυγό της και με ένα κολάζ από χαρούμενες στιγμές του παρελθόντος.

Η οικογένεια Μαντά διέμενε στο Καπανδρίτι και δεν ήταν λίγες οι φορές που το ζευγάρι βρίσκονταν στη Σκάλα Ωρωπού. Μάλιστα ο Γιώργος συνόδευε τη Λένα σε όλες, σχεδόν, τις παρουσιάσεις βιβλίων της. Θα τον θυμόμαστε πάντα δίπλα της στις παρουσιάσεις των βιβλίων της στο βιβλιοπωλείο Μολύβι να κάθεται απέναντι να παρακολουθεί και με ένα νεύμα ικανοποίησης  να στηρίζει τη σύντροφο του.

Ο Γιώργος αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας το οποίο είχε γνωστοποιήσει η ίδια η Λένα Μαντά τον περασμένο Μάιο, όταν είχε περιγράψει στον Γρηγόρη Αρναούτογλου την κατάσταση της υγείας του. «Ο Γιώργος δεν μπορεί πια να με συνοδεύει. Από πέρυσι τον Μάιο (σ.σ. 2023) παρουσίασε πνευμονική ίνωση, που σημαίνει ότι έχει μόνιμο οξυγόνο 24 ώρες το 24ωρο. Κουράζεται πάρα πολύ εύκολα ακόμα και με το οξυγόνο δηλαδή. Του έχουμε φορητό μηχάνημα, αλλά δεν είναι και για πολλά ζόρια. Γενικά τον έχουμε σαν γλόμπο στο σπίτι», είχε πει.

Όπως είχε αποκαλύψει, ο σύζυγός της κυκλοφορούσε στο σπίτι με ειδικό βοήθημα. «Έχει ένα καλώδιο 15 μέτρα για να περιφέρεται μέσα στο σπίτι. Όταν τον χάνουμε, τραβάμε το καλώδιο, βρίσκουμε τον Γιώργο. Είμαστε μαζί 41 χρόνια. Πριν από 7 χρόνια είχε περάσει διαχωριστικό ανεύρυσμα, εκείνο ξεπεράστηκε, αλλά τώρα ήταν πολύ πιο βαριά η κατάσταση. Η ζωή τούμπα, έχει αλλάξει όλη η καθημερινότητα. Πράγματα που δεν είχα κάνει ποτέ μόνη μου, τώρα τα κάνω μόνη μου γιατί δεν μπορεί να τα κάνει ο Γιώργος. Ο Γιώργος δεν με άφηνε καλά-καλά ούτε να κουβαλήσω την τσάντα μου. Τώρα, μάντεψε ποιος είναι ο χαμάλης της οικογένειας που κουβαλάει τα πάντα. Τώρα έχω το αμάξι μου και οδηγώ εγώ, στο σούπερ μάρκετ πηγαίναμε μαζί», είχε πει επίσης η Λένα Μαντά.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Τρίτη στις 11πμ στον Ιερό Ναό Αγίας  Παρασκευής Καπανδριτίου.

Εκφράζουμε τα θερμότατα συλλυπητήρια στους οικείους του.