Έφυγε από τη ζωή ο πρωτοπόρος της ροκ εν ρολ μουσικής

Ο Little Richard, ο πρωτοπόρος της rock’n’roll που άσκησε τεράστια επιρροή στις επόμενες γενιές μουσικών, πέθανε σε ηλικία 87 χρόνων, όπως επιβεβαίωσε ο γιος του, Ντάνι Πένιμαν.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η αιτία θανάτου του. Ο κατά κόσμον Ρίτσαρντ Γουέιν Πένιμαν, διαμόρφωσε τη rythm’n’ blues μουσική για τις επόμενες γενιές και επηρέασε πλήθος καλλιτεχνών σε κάθε μουσικό φάσμα, από τη rovck στη hip hop.

Παρέμεινε μια επιδραστική προσωπικότητα στην αμερικανική μουσική σκηνή για επτά δεκαετίες. Ξεκινώντας με το εμβληματικό Tutti Frutti το 1956, Λιτλ Ρίτσαρντ συνέχισε κάνοντας ασταμάτητα hits- από το Long Tall Sally και Rip It Up έως το Lucille το 1957 και το Good Golly Miss Molly.

Γεννήθηκε το 1932 στο Μέικον της Τζόρτζια. Έμαθε τη γκόσπελ από τις τοπικές εκκλησίες και, μεταξύ διαφόρων άλλων επαγγελμάτων για τα προς το ζην, άρχισε ως έφηβος να παίζει rhythm and blues σε νυχτερινά κλαμπ.

Όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Τζέρι Λι Λιούις και άλλοι διαχρονικοί, και ο Λιτλ Ρίτσαρντ έπαιξε σε πρώιμες ροκ εν ρολ ταινίες – όπως τις Don’t Knock the Rock (1956) και The Girl Can’t Help It (1957).

 

 

newsbeast.gr