Έφυγε ο Γιάννης Αγγέλου

9.4.2016

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Γιάννης Αγγέλου, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ο Γιάννης Αγγέλου είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Τελικά, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, το 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες.

H φιλία του Γ.. Αγγέλου με τον Κώστα Καραμανλή χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν ο πρώην πρωθυπουργός επέστρεψε από τη Βοστώνη, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του.

Ο Γ. Αγγέλου ήταν δικηγόρος στην εταιρεία που είχε ο πατέρας του πρωθυπουργού Αλέκος Καραμανλής.

 Η σχετική επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή έχει ως εξής:

«Εξέπνευσε σήμερα το πρωί, στο Νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”, μετά από μακρά μάχη με τον καρκίνο, ο Γιάννης Αγγέλου, στενός συνεργάτης και επιστήθιος φίλος του κ. Κώστα Καραμανλή από το 1981.

Ο Γιάννης Αγγέλου γεννήθηκε το 1950 και ήταν δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Ήταν παντρεμένος με την κα Αλεξάνδρα Μουρτζά, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Άγγελο και τον Δημήτρη.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα 11 Απριλίου και ώρα 14:30 στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας».

Δήλωση Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, πληροφορηθείς για την απώλεια του Γιάννη Αγγέλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του Γιάννη Αγγέλου, που υπήρξε ένας ξεχωριστά ευγενής άνθρωπος και ένας διαχρονικά σεμνός και συνεπής αγωνιστής της παράταξής μας».

Στο Twitter, ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος έγραψε: «πάλεψε μέχρι το τέλος με απαράμιλλη αξιοπρέπεια και δύναμη. ´Ετσι θα τον θυμόμαστε. Αξιοπρεπή και αγωνιστή».