Έχει ο καιρός γυρίσματα!  Μετά το χιονιά έρχεται η άνοιξη και μετά πάλι χιόνια

8.1.2016

Ανοιξιάτικες αναμένεται να είναι οι επόμενες μέρες, καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Η καλοκαιρία δεν θα κρατήσει για πολύ, αφού από την Τετάρτη ο καιρός αλλάζει και πάλι, με βασικά χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τα χιόνια στα ορεινά της χώρας.

Πιο αναλυτικά:

Το Σάββατο (09/01/2016), σύμφωνα με την ΕΜΥ προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές στα δυτικά και τα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Την Κυριακή (10/01/2016), θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα (11-01-2016) και την Τρίτη (12-01-2016), προβλέπονται στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο τοπικές νεφώσεις με ασθενείς παροδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά τοπικά περιορισμένη ορατότητα η ομίχλες. Από το μεσημέρι της Τρίτης οι βροχές στα βορειοδυτικά βαθμιαία θα ενταθούν. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Την Τετάρτη (13-01-2016) αναμένεται να σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Στα βόρεια ορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.