Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ηλικιωμένου στο Πολυδένδρι

Συναγερμός σήμανε στις αρχές από την εξαφάνιση ενός 89χρονου άνδρα στο Πολυδένδρι, τις απογευματινές ώρες της 5ης Ιανουαρίου 2022.

Συγκεκριμένα, ο ηλικιωμένος, ο οποίος διαμένει στο Πολυδένδρι του Δήμου Ωρωπού, βγήκε το πρωί της ίδιας μέρας στη γύρω περιοχή για να μαζέψει χόρτα, αλλά δεν επέστρεψε μέχρι το μεσημέρι, με αποτέλεσμα οι συγγενείς του να ανησυχήσουν και να αρχίσουν να τον αναζητούν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ως εκ τούτου, στενό συγγενικό του πρόσωπο, μετέβη κατά τις απογευματινές ώρες στο Τμήμα Ασφαλείας Ωρωπού, όπου δήλωσε την εξαφάνισή του. Οι έρευνες των αστυνομικών ξεκίνησαν άμεσα κάτω από αντίξοες συνθήκες, καθώς είχε ήδη σκοτεινιάσει και ο 89χρονος δεν είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του.

Κατά τις πρώτες πρωινές ώρες κλήθηκαν για να συνδράμουν στις έρευνες η ΕΜΑΚ, αστυνομικά σκυλιά, καθώς και το drone της Ελληνικής Αστυνομίας. Όλοι όσοι συμμετείχαν την έρευνα εύχονταν να μην είχε χρειαστεί να περάσει ο ηλικιωμένος τη νύχτα στην ύπαιθρο με την παγωνιά, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη ζωή του, για αυτό και κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια να τον βρουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όπερ και εγένετο.

Η εθελοντική ομάδα Καπανδριτίου ΕΘΕΚΑΠ η οποία βοηθούσε στις έρευνες από την αρχή κατάφερε, περίπου τα μεσάνυχτα, να εντοπίσει τον 89χρονο άνδρα σε ένα δύσβατο μονοπάτι και να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες, έως ότου αυτός παραληφθεί από σταθμό του ΕΚΑΒ.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στους εθελοντές της ΕΘΕΚΑΠ, που για μια ακόμα φορά μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου, απέδειξαν την αποτελεσματικότητα τους, όσο και στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ωρωπού για την άμεση κινητοποίηση τους και ενεργοποίηση κάθε κρατικού μηχανισμού που θα μπορούσε να βοηθήσει στη συγκεκριμένη κατάσταση. Η πράξη όλων, πέραν της βοήθειας προς τον εξαφανισθέντα για τη διάσωση της ίδιας του της ζωής, αποτελεί πρωτίστως πράξη σεβασμού προς το συνάνθρωπο.