Αίτημα άμεσης σύγκλησης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων

29.12.2015

Την άμεση σύγκληση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και την ουσιαστική ενημέρωση της από τον Υπουργό των Εξωτερικών κ. Κοτζιά, ζητούν με σημερινή επιστολή τους στον Πρόεδρό της, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετέχουν στην Επιτροπή.

Με αφορμή και την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, οι Βουλευτές ζητούν πλήρη ενημέρωση για τα μείζονα ζητήματα εθνικής πολιτικής, με δεδομένο ότι υπάρχουν σε όλα τα κρίσιμα θέματα και μέτωπα  της εξωτερικής μας πολιτικής πολύ σημαντικές εξελίξεις, ενώ ταυτόχρονα  η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση έχει προφανείς σοβαρές συνέπειες για τη χώρα.

Στην επιστολή τους οι Βουλευτές της Νέα Δημοκρατίας – μέλη της Επιτροπής τονίζουν την πλήρη έλλειψη ενημέρωσης από την Κυβέρνηση για τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική αναφορά από τον Πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων, ενώ και οι αναφορές του Υπουργού Εξωτερικών ήταν γενικόλογες και αόριστες.

Υπογραμμίζεται πως επί σχεδόν δέκα μήνες δεν έχει γίνει από την Κυβέρνηση οιαδήποτε ενημέρωση της Επιτροπής, παρά τις σημαντικές εξελίξεις και τα σχετικά αιτήματα της Αντιπολίτευσης.

Οι Βουλευτές αναφέρουν χαρακτηριστικά:

«Έχει σωρευθεί κρίσιμη μάζα πολύ σοβαρών ζητημάτων Εξωτερικής Πολιτικής για τα οποία πρέπει να υπάρξει από την Κυβέρνηση επίσημη, ουσιαστική και σφαιρική ενημέρωση της Βουλής των Ελλήνων και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως απαιτείται από τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».