Αίτημα σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου για τις εξελίξεις στο προσφυγικό

Αίτημα προς τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη για την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τις εξελίξεις για το προσφυγικό, την ενημέρωση και τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων, ύστερα και από την Κυριακάτικη συγκέντρωση – διαμαρτυρία των κατοίκων της Μαλακάσας και την αναίτια επίθεση που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, κατέθεσε το πρωί της Δευτέρας η Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού. Συγκεκριμένα:

«Προς: Δήμαρχο Ωρωπού κ. Γεώργιο Γιασημάκη, Πρόεδρο ΔΣ κ. Γεώργιος Αρμυριώτης

Κοινοποίηση: Δημοτικούς Συμβούλους, Τοπικούς Συμβούλους

Αρ. Πρωτοκόλλου:  9509/01-6-2020

Κύριε Δήμαρχε,

Ήδη από την Τετάρτη 27.5.2020 έχουμε ζητήσει (επιστολή αρ. πρωτ. 9256/27.5.2020) να μας ενημερώσετε για τις συναντήσεις και την επικοινωνία που είχατε όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και συνεχίζετε να έχετε με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και Υπουργούς της κυβέρνησης για το θέμα του προσφυγικού και για τις δύο δομές που υπάρχουν στην Μαλακάσα, χωρίς δυστυχώς να μας έχετε ενημερώσει έως σήμερα.

Έχοντας μεσολαβήσει η ειρηνική Κυριακάτικη διαμαρτυρία των κατοίκων της Μαλακάσας καθώς και η αναίτια επίθεση των δυνάμεων καταστολής στην συγκέντρωση ζητάμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη ή δια ζώσης σε χώρο κατάλληλο για να τηρούνται τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (αίθουσα εκδηλώσεων ΕΠΑΛ Ωρωπού, κλειστό γήπεδο μπάσκετ Αυλώνα ή Ωρωπού κ.α.), για την ενημέρωση μας για τις εξελίξεις καθώς και τον προγραμματισμό των κινητοποιήσεων και των παρεμβάσεων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,

Μιχάλης Χασιώτης

Βασίλης Γεωργόπουλος».

Ιούνιος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com