Αγεφύρωτο το χάσμα των “12” της Αντιπολίτευσης με τον Δήμαρχο Ωρωπού Θ. Ρούσση

8.7.2016

Επεισοδιακή αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού, το οποίο πραγματοποιήθηκε, χθες, 7 Ιουλίου, με αφορμή το αίτημα της αντιπολίτευσης για ενημέρωση από το Δήμαρχο κ. Θ. Ρούσση για το θέμα των παράνομων χωματερών του Συκαμίνου.

Οι «12» Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, οι οποίοι είχαν αποστείλει επιστολή στο Προεδρείο του Δ.Σ. για ειδική συνεδρίαση με θέμα την ενημέρωση των κατοίκων του Ωρωπού  αναφορικά με τις χωματερές στο Συκάμινο και είχαν δηλώσει ότι θα απέχουν από τις συνεδριάσεις, τελικά παρέστησαν στην αρχή της συνεδρίασης και ζήτησαν τον ορισμό συγκεκριμένης  ημερομηνίας για τη συζήτηση.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Γ. Οικονομάκος πήρε πρώτος  τον  λόγο και σε υψηλούς τόνους ζήτησε προσωπικά από τον Πρόεδρο του ΔΣ κ. Σ. Γκικάκη να ορίσει ημερομηνία λέγοντας ότι «είναι εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης και θα πρέπει να υπεραμυνθεί της διαφάνειας και της ανάδειξης της αλήθειας». Ενώ απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο κ. Θ. Ρούσση ήταν ιδιαίτερα οξύς λέγοντας «Δεν μπορείτε κ. Δήμαρχε να κρατάτε στο σκοτάδι τους πολίτες για ένα θέμα το οποίο άπτεται της υγείας όλων των κατοίκων της περιοχής. Ούτε να εκθέτετε το Δήμο με τη συμπεριφορά σας» και κατέληξε ζητώντας την  άμεση σύγκλιση του ΔΣ με μοναδικό θέμα την ενημέρωση των πολιτών για τα τεκταινόμενα γύρω από τις παράνομες χωματερές  με βάση την πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο κ. Γ. Οικονομάκος, ο Δήμαρχος με βάση το άρθρο 288 ζήτησε ανακοπή της απόφασης του Εφετείου για λόγους υγείας που τον ανάγκασαν να μην παραστεί στο δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση θα κριθεί και πάλι σε δεύτερο βαθμό στις 28 Ιουλίου που ορίστηκε η νέα δικάσιμος. Κατά συνέπεια είναι φανερό ότι μέχρι να εκδικαστεί  η υπόθεση, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο  και να τελεσιδικήσει, δεν θα διεξαχθεί καμία συζήτηση επί του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Γ. Γιασημάκης από την πλευρά του τόνισε ότι «Οι 12 ήρθαν στο ΔΣ με σκοπό να υπενθυμίσουν την ηθική ευθύνη του Προεδρείου να ορίσει την Ειδική συνεδρίαση για ενημέρωση των πολιτών. Κι έκανε, ευθέως, λόγο για ανεύθυνη και  ανήθικη πολιτικά συμπεριφορά του Δημάρχου και του Προεδρείου οι οποίοι αρνούνται να διεξαχθεί η συζήτηση.

Ενώ έθεσε και θέμα αναφορικά με την ενημέρωση για την έρευνα την οποία διεξάγουν στο Δήμο ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, και οι Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για το περίφημο κονδύλι για τους λαμπτήρες, τον Αυλώνα και τις πάγιες εντολές την περίοδο της δημαρχίας  του κ. Οικονομάκου

Αλλά και ο κ. Π. Χασιώτης κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος ζητώντας διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στα οικονομικά του Δήμου.

Μετά την άρνηση του Προεδρείου να ορίσει ημερομηνία  η ομάδα των «12» της αντιπολίτευσης αποχώρησε από τη συνεδρίαση καταγγέλλοντας τις διαδικασίες.

Πάντως ο κ. Ρούσσης είπε ότι «είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη τοπ λαϊκισμό του κ. Οικονομάκου και να αναμένουμε τις εκθέσεις του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για τα πεπραγμένα της θητείας Οικονομάκου». «Η δικαιοσύνη θα κρίνει αλλά δεν θα του βγει σε καλό του κ. Οικονομάκου πιστεύω» κατέληξε.

.