Αγρίνιο: Καταγγελίες για τον θάνατο 62χρονου. Η λάθος διάγνωση και η οργή των παιδιών του

Πολύ σοβαρές καταγγελίες σε βάρος ιατρών του νοσοκομείου του Αγρινίου, κάνει η οικογένεια του 62χρονου συνταξιούχου οικοδόμου Αθανάσιου Νικολόπουλου, που πριν από μερικές μέρες έχασε τη μάχη που έδινε για τη ζωή, στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας,  έχοντας υποστεί πολύ σοβαρές επιπλοκές στην υγεία του εξαιτίας περιτονίτιδας.

Οι συγγενείς του 62χρονου, περιγράφουν απίθανες καταστάσεις που , όπως λένε,  βίωσαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου, από την αντιμετώπιση του ασθενούς, όταν εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα στις 9 Αυγούστου. Τότε, που ο άτυχος συνταξιούχος, παππούς τριών εγγονιών , που μόλις πριν τέσσερις μήνες είχε βγει στη σύνταξη, ένιωσε δυνατούς πόνους στην κοιλιά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της πόλης.

Ο 62χρονος διαγνώστηκε με κολικό εντέρου και παρά την αγωγή που του δόθηκε οι πόνοι επέμειναν και έτσι πήγε στο νοσοκομείο και την Πέμπτη 10 και την Παρασκευή 11 Αυγούστου. Όπως υποστηρίζουν οι γιοι του, που επικοινώνησαν με το agriniopress.gr , στον συνταξιούχο έγινε υπέρηχος που δεν έδειξε κάτι και του χορηγήθηκαν καθαρτικό και υπόθετα, που πιστεύουν πως τελικά έβλαψαν περισσότερο την κατάσταση του. Την τρίτη μέρα της επίσκεψης του μάλιστα του χορηγήθηκε ορός και του δόθηκαν παυσίπονες ενέσεις.

Δυο μέρες μετά, την Κυριακή 13 Αυγούστου, η κατάσταση του 62χρονου χειροτέρεψε. Με αφόρητους πόνους και πρήξιμο, μετέβη για τέταρτη φορά το μεσημέρι στο νοσοκομείο του Αγρινίου, όπου μετά από αξονική, αναφέρθηκε  ότι υπάρχει “νεκρό κομμάτι” εντέρου, που πρέπει να αφαιρεθεί. Από τη μια στιγμή στην άλλη στους συγγενείς του 62χρονου ειπώθηκε πως η κατάσταση είναι σοβαρή και χρειάζεται χειρουργείο, δεν υπήρχε όμως στο νοσοκομείο διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Βλέποντας την κατάσταση αυτή οι συγγενείς του ασθενούς, αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στην Πάτρα με ίδια μέσα μιας και δεν τους διατέθηκε ασθενοφόρο.

Οι συγγενείς με τον ασθενή σε άσχημη κατάσταση έφτασαν τελικά στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας στις 9 το βράδυ της Κυριακής, έγινε αμέσως αντιληπτή η σοβαρότητα και εισήλθε επειγόντως στο χειρουργείο, δυο ώρες μετά. Στη μέση της επέμβασης ο αναισθησιολόγος ενημέρωσε την οικογένεια ότι η κατάσταση του ήταν πολύ σοβαρή μιας και είχε βρεθεί  πύον και κόπρανα στην κοιλιά, υπήρχε δηλαδή πολύ υψηλό μικροβιακό φορτίο και σηψαιμία.

“Ουσιαστικά έσπασε η σκωληκοειδίτιδα , προκλήθηκε περιτονίτιδα και όλες αυτές τις μέρες γιατροί του νοσοκομείου του Αγρινίου μας μιλούσαν για κωλικό και μας καθησύχαζαν. Θεωρούμε πως υπήρχε βαρύτατη αμέλεια εκ μέρους των ιατρών που παρακολούθησαν τον πατέρα μας στο Αγρίνιο. Στην Πάτρα φτάσαμε πολύ αργά, οι γιατροί στον “Άγιο Ανδρέα”  δεν πίστευαν στα μάτια τους. Μας είπαν πως δεν είναι δυνατόν να τους έρχονται τέτοια περιστατικά από το Αγρίνιο…”, λένε χαρακτηριστικά οι γιοι του 62χρονου, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην αφήσουν έτσι το γεγονός, μιας και θεωρούν πως όλα όσα συνέβησαν στο Αγρίνιο, οδήγησαν τελικά στον θάνατο τον πατέρα τους. Στις 24 του Αυγούστου η κατάσταση του στη ΜΕΘ παρουσίασε επιδείνωση και τελικά εξέπνευσε στις 30 Αυγούστου.

“Θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα απ την καρδιά μας τους ιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας της Πάτρας, για την αντιμετώπιση τους και τις προσπάθειες τους να σωθεί ο πατέρας μας. Δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για το Αγρίνιο. Ο πατέρας μας εδώ, αντιμετωπίστηκε με προχειρότητα, πιστεύουμε πως υπήρχε αδράνεια και λάθη, πέρα από την εξοργιστική συμπεριφορά κάποιων. Θα κινηθούμε νομικά σε βάρος όλων όσων θεωρούμε υπεύθυνους και αυτό το κάνουμε για τη μνήμη του αδικοχαμένου πατέρα μας , που ευχόμαστε να είναι το τελευταίο θύμα αυτών των καταστάσεων”, συμπληρώνουν οι στενοί συγγενείς του Αθανάσιου Νικολόπουλου.

Θα ελέγξω τα στοιχεία, λέει ο διοικητής του νοσοκομείου

“Είναι λυπηρό αν τα δεδομένα αυτά ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Προσωπικά λυπάμαι για την εξέλιξη που περιγράφετε στο κείμενο και θα ελέγξω τα στοιχεία, αν και σε εμάς δεν έγινε καμία αναφορά από το περιβάλλον”, είναι το πρώτο σχόλιο που έκανε σχετικά ο διοικητής των νοσοκομείων της Αιτωλοακαρνανίας Δημήτρης Μιχάλης, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες της οικογένειας Νικολόπουλου

” Όσο για το δημοσίευμα, προσωπικά δεν μπορώ ούτε να το σχολιάσω ούτε να σας επισημάνω κάτι συγκεκριμένο, αφού δεν έχω γνώση των δεδομένων”, συνεχίζει ο κ. Μιχάλης , που τονίζει πως σίγουρα θα ζητήσει άμεσα ενημέρωση και πολύ πιθανά να κάνει ο ίδιος προκαταρκτική έρευνα πριν οτιδήποτε άλλο, ώστε να έχει μια πρώτη συλλογή δεδομένων, που θα κρίνει πιθανώς και τις περαιτέρω ενέργειες του, σε συνάρτηση βέβαια και με τις ενέργειες της οικογένειας του εκλιπόντος.

agriniopress