Αδέσποτη γάτα ο… βασικός ύποπτος για απόπειρα δολοφονίας ηλικιωμένης

Η κόρη μιας ηλικιωμένης γυναίκας που ήταν κατάκοιτη βρήκε την μητέρα της με ακατάσχετη αιμορραγία, έχοντας σχεδόν 20 κοψίματα στο πρόσωπό της, μεταδίδει η τοπική εφημερίδα RKK.

Η κόρη κάλεσε την αστυνομία, που ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα δολοφονίας όταν είδε τα σοβαρά τραύματα. «Όταν την βρήκαμε, το αίμα κάλυπτε σχεδόν τα πάντα πάνω από το σαγόνι της. Το πρόσωπό της ήταν βουτηγμένο στο αίμα. Δεν έχω ιδέα τι μπορεί να συνέβη», δήλωσε η κόρη της Mayuko Matsumoto, που είναι 82 ετών και ανήμπορη να μιλήσει.

Παρά την σοβαρότητα των τραυμάτων, οι αρχές δεν κατάφεραν να βρουν κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει πως κάποιος είχε μπει στο διαμέρισμα ή πως άλλο άτομο ήταν παρόν στη στιγμή της απόπειρας δολοφονίας. Στη συνέχεια, προς έκπληξή τους, διαπίστωσαν πως τα τραύματα έμοιαζαν πάρα πολύ με γρατσουνιές από γάτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nishinippon Shimbun, αδέσποτες γάτες περιφέρονταν συχνά έξω από το σπίτι της 82χρονης. «Η αστυνομία αναλύει ένα δείγμα αίματος που βρέθηκε στα νύχια μιας γάτας, η οποία ενδεχομένως επιτέθηκε και γρατσούνισε το θύμα», μετέδωσε το κρατικό NHK.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας για την υπόθεση, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει αλλά σημείωσε πως οι αρχές δεν διαφωνούν και δεν διαψεύδουν τα όσα έχουν μεταδώσει μέχρι στιγμής τα διάφορα μέσα ενημέρωσης.

lifo