ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στην Αθήνα ενάντια στο ασφαλιστικό

 7.4.2016

Ενάντια στο ασφαλιστικό διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας η ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ. Τα δύο συλλαλητήρια  της ΑΔΕΔΥ στη πλατεία Κλαυθμώνος και του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα με στόχο να στείλουν μήνυμα στη κυβέρνηση για το σχέδιο του ασφαλιστικού το οποίο αναμένεται να φέρει στη Βουλή το επόμενο διάστημα.. Κλειστή λόγω της κινητοποίησης ήταν η οδός Σταδίου.

 Εκτός των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ συμμετείχαν δάσκαλοι και καθηγητές (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ), μηχανικοί, διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, δικηγόροι και η ΕΣΗΕΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, οι προνοιακές δομές και το ΕΚΑΒ, καθώς η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχουν στην απεργία. Συμμετοχή στην απεργία  δήλωσε  και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

H Αegean και ηOlympic Air ακυρώνουν και τροποποιούν πτήσεις τους λόγω της συμμετοχής των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, της ΟΣΥΠΑ καθώς και του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ στην απεργία.