Αδιάλλακτος ο Καμμένος για την παραίτηση Μουζάλα – Μεγάλη κυβερνητική κρίση

16.3.2016

Ο υπουργός Εθνικής άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για το θέμα του Γιάννη Μουζάλα, που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ «Μακεδονία».

Σε δηλώσεις της στο ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε:

«Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. Εχει ζητήσει σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Το θέμα δεν είναι απλό, το να αποκαλεί ένας υπουργός την ΠΓΔΜ ”Μακεδονία” ισοδυναμεί με ντε φάκτο αναγνώριση».
Στις επίμονες ερωτήσεις των Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου για το αν τίθεται θέμα παραμονής των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση η Μανταλένα Παπαδοπούλου είπε ότι δεν μπορεί η ίδια να δώσει απάντηση για το θέμα, ενώ όταν ρωτήθηκε αν βρίσκεται στους προβληματισμούς του κόμματος, απάντησε ξεκάθαρα «Ναι». Υπενθύμισε μάλιστα ότι οι προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ υπουργοί Σγουρίδης και Δημήτρης Καμμένος διευκόλυναν, στο παρελθόν, όταν είχε τεθεί θέμα, είχαν διευκολύνει με την παραίτησή τους. «Διαφωνούμε με τη συγκεκριμένη έκφραση του κ. Μουζάλα», κατέληξε.

 Αδιάλλακτος ο Πάνος Καμμένος: «Να παραιτηθεί»
Αδιάλλακτος είναι ο Πάνος Καμμένος στην παραίτηση Μουζάλα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστατευτικής Πολιτικής αστόχησε στις προβλέψεις του για το προσφυγικό με αποτέλεσμα να βρεθεί η χωρά σε αυτή τη δύσκολη θέση με τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες.

Μιλώντας στο MEGA ο Πάνος Καμμένος είπε ότι:

«Ο κύριος Μουζάλας οφείλει αυτή τη στιγμή να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Στην πολιτική και στη ζωή όποιος κάνει λάθος το πληρώνει. Δεν μπορεί η κυβέρνηση από τη στιγμή που φεύγει ο πρωθυπουργός για να πάει ισχυρός στην Ευρώπη και συζητάμε τη διαγραφή του χρέους, να έχουμε δηλώσεις, οι οποίες είναι εθνικά επιζήμιες.
Να σας θυμίσω ότι ο κύριος Μουζάλας πριν από ένα μήνα είχε κάνει μία δήλωση για 150.000 πρόσφυγες, ενώ η κυβέρνηση έκανε λόγο για 50.000 και το μάζεψε. Μετά έκανε λόγο για ενσωμάτωση και πάει λέγοντας.
Από εδώ και πέρα θα υπάρχει ένα βίντεο, στο οποίο υπουργός θα αναφέρει την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία».

Μίνι-υπουργικό συμβούλιο συγκαλεί ο Τσίπρας

Σήμερα το ρπωί ο Πρωθυπουργός συγκαλεί την καθιερωμένη άτυπη κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή, παρουσία κορυφαίων υπουργών αλλά και των στενών του συνεργατών.
Η σύσκεψη θα γινόταν έτσι κι αλλιώς λόγω του διπλού μετώπου οικονομίας – προσφυγικού. Μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το «ατόπημα» Μουζάλα, αυτό θα είναι το το κεντρικό θέμα συζήτησης.

Όπως διαμορφώθηκε το σκηνικό, ανεξάρτητα από την τελική απόφαση του Πρωθυπουργού για την τύχη του κ. Μουζάλα, σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία η ίδια η κυβέρνηση κατάφερε να δημιουργήσει μια κάκιστη εικόνα, δίνοντας στην αντιπολίτευση το δικαίωμα για σκληρή κριτική.