Αεροπλάνα: Αηδιαστικός ο λόγος που οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστά ροφήματα κατά τη διάρκεια των πτήσεων

Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ποτέ ζεστό νερό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης. Όχι , δεν το κάνουν επειδή είναι σε υπηρεσία.
«Οι αεροσυνοδοί δεν πίνουν ζεστό νερό στο αεροπλάνο γιατί υπάρχει λόγος», είπε ένας αεροσυνοδός στο Business Insider. Και ο λόγος είναι αρκετά αηδιαστική.

Το νερό που χρησιμοποιείται για ζεστά ροφήματα στις πτήσεις προέρχεται απευθείας από τη βρύση και όχι από μπουκάλια. Μελέτη για το νερό διαπίστωσε ότι το 12,6 τοις εκατό των δειγμάτων του νερού περιείχε κολοβακτηρίδια.  Ο αριθμός κολοβακτηριδίων είναι ένας δείκτης του πόσο κοπράνων υπάρχει, καθορίζοντας έτσι την υγιεινή της ποιότητας των τροφίμων και του νερού.

«Τόσο το ολικό κολοφόρο όσο και το E.coli είναι δείκτες ότι άλλοι οργανισμοί που προκαλούν ασθένειες (παθογόνα) μπορεί να υπάρχουν στο νερό και θα μπορούσαν ενδεχομένως να επηρεάσουν τη δημόσια υγεία», σημείωσε η μελέτη.

Από τα 158 αεροπλάνα που εξετάστηκαν στα πλαίσια έρευνας, δύο από τα αεροπλάνα είχαν θετικό αποτέλεσμα για E.coli, το οποίο μπορεί να προκαλέσει διάρροια και κράμπες στο στομάχι.

Σε απάντηση σε αυτές τις μελέτες, οι αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν από το 2009 να χρησιμοποιούν πηγές νερού που ακολουθούν τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας. Πρέπει επίσης να απολυμαίνουν το νερό τους και να ελέγχουν το νερό τους τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Το 2015, μια μελέτη στο International Journal of Environmental Research and Public Health διαπίστωσε ότι υπήρχαν περισσότερα βακτήρια στα φορτηγά που παραδίδουν το νερό από ό, τι στην αρχική πηγή νερού.

Οσο για αυτούς που υποστηρίζουν ότι η θέρμανση του νερού θα σκοτώσει οποιαδήποτε ασθένεια, θα πρέπει να το ξανασκεφτούν.

«Μπορεί να σκοτώσει μερικούς από τους οργανισμούς», δήλωσε η περιβαλλοντική επιστήμονας Brenda Wiles. «Αλλά δεν πρόκειται να σκοτώσει την πλειονότητα αυτών»,

Έτσι, εάν παραγγέλνετε ένα ποτό σε αεροπλάνο, νε προτιμήσετε συσκευασμένο χυμό πορτοκαλιού.