Αεροπλάνο γύρισε πίσω γιατί επιβάτης είχε ξεχάσει το μωρό της στο αεροδρόμιο

Ένα αεροπλάνο που είχε προορισμό τη Μαλαισία αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία, καθώς μια επιβάτης συνειδητοποίησε ότι είχε ξεχάσει το μωρό της στο αεροδρόμιο.

Ο πιλότος στη διαδρομή για την Κουάλα Λουμπούρ διατύπωσε το ασυνήθιστο αίτημα να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τζέντα αμέσως μετά την απογείωση, όταν επιβάτης πληροφόρησε το πλήρωμα για τη… σοβαρή αμέλειά της.

Όπως αναφέρει ο Guardian, έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ένα βίντεο όπου ακούγεται ο πιλότος να επικοινωνεί με τον πύργο ελέγχου σχετικά με το μάλλον ασυνήθιστο περιστατικό και να ζητάει την άδεια να επιστρέψει.

«Ο Θεός να είναι μαζί μας. Μπορούμε να επιστρέψουμε;» ρώτησε ο πιλότος. Το περιστατικό, που είναι μάλλον πρωτοφανές για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, προκάλεσε σύγχυση στον χειριστή και ακούγεται να συζητάει με άλλους για την κατάλληλη αντιμετώπιση.

«Η πτήση ζητάει να επιστρέψει» είπε σε έναν συνάδελφό του. «Επιβάτης ξέχασε το μωρό της στην αίθουσα αναμονής, το κακόμοιρο».

Ο πιλότος ακούγεται να επαναλαμβάνει στον χειριστή: «Σας είπα, μια μητέρα ξέχασε το μωρό της στο αεροδρόμιο και αρνείται να συνεχίσει την πτήση».

Μετά από μία μικρή παύση, δόθηκε έγκριση στην πτήση να επιστρέψει. «Εντάξει μπορείτε να γυρίσετε. Αυτό είναι κάτι εντελώς καινούργιο για εμάς».

Είναι ιδιαιτέρως σπάνιο για τα αεροπλάνα να επιστρέφουν ή να αλλάζουν κατεύθυνση εν πτήσει για οποιονδήποτε άλλον λόγο εκτός από τεχνικούς ή λόγους υγείας.

Το 2013 πτήση της εταιρείας American Airlines που κατευθυνόταν από το Λος Άντζελες προς τη Νέα Υόρκη έκανε παράκαμψη στο Κάνσας εξαιτίας ενός απείθαρχου επιβάτη που αρνούνταν να σταματήσει να τραγουδάει το «I Will Always Love You» της Whitney Houston.