Αθωώθηκε ομόφωνα για έγκλημα που διαπράχθηκε πριν από 19 χρόνια πριν !!!

Μοιάζει με αστυνομικό θρίλερ, αλλά συνέβη στην Ελλάδα του 2017 κι έρχεται να αποδείξει ότι πολλές φορές οι διωκτικές αρχές καταλήγουν σε εσφαλμένα συμπεράσματα τυλίγοντας σε μια κόλλα χαρτί αθώους τους οποίους στέλνει σιδηροδέσμιους πίσω από τα κάγκελα της φυλακής αφού τους αποπέμψει. Ευτυχώς οι Δικαστικές Αρχές είναι πιο «πονηρεμένες» και αποδίδουν δικαιοσύνη.

Κάπως έτσι έγινε με την  ομόφωνη αθώωση  από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, του 54χρονου που είχε κατηγορηθεί για φόνο, που είχε γίνει πριν από 19 χρόνια και παρέμενε από το 2016 στη φυλακή.

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας, που είχε γίνει στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας, παραμένει ανεξιχνίαστη, με το δράστη του εγκλήματος να παραμένει ασύλληπτος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία προηγουμένως είχε εισηγηθεί την αθώωση του 54χρονου κατηγορούμενου λόγω αμφιβολιών.

Η υπόθεση που αναβίωσε στην αίθουσα του δικαστηρίου θυμίζει αστυνομικό θρίλερ. Για πολλά χρόνια η ταυτότητα του δολοφονημένου 23χρονου Αλβανού, παρέμενε άγνωστη, καθώς, η σορός του, εκτός από καμένη, ήταν φαγωμένη από ζώα, ενώ έλειπαν τμήματα των χεριών του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το θύμα είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι με κυνηγητικό όπλο και πιθανολογήθηκε ότι το έγκλημα διαπράχθηκε σε άλλο σημείο απ’ εκείνο όπου βρέθηκε το πτώμα του.

Μόλις πριν από 1,5 χρόνο, ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων υποθέσεων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χάρη σε ηλεκτρονικό σύστημα αντιπαραβολής παλαμικών αποτυπωμάτων, κατάφερε να ταυτοποιήσει το θύμα. Έναν 23χρονο Αλβανό, σεσημασμένο από το Σεπτέμβριο του 1996 για υπόθεση ναρκωτικών.

Ένα «ορφανό» αποτύπωμα που βρέθηκε σε λευκή κολλητική ταινία δίπλα στο πτώμα του νεαρού Αλβανού πάνω σε νάιλον σακούλα, ήταν αυτό που – κατόπιν δακτυλοσκοπικής εξέτασης – κατέστησε κατηγορούμενο τον 54χρονο Έλληνα. Ακολούθησε το Φεβρουάριο του 2016, η σύλληψη και η προφυλάκισή του.

Ο ίδιος από την αρχή αρνούνταν κάθε αν και ομολόγησε ότι διατηρούσε ερωτική σχέση με τον 23χρονο κι ότι τον φιλοξενούσε κατά καιρούς στο σπίτι του. Ωστόσο, διέκοψαν τη σχέση τους πριν το θύμα «εξαφανισθεί».

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο αποτύπωμα ανέφερε ότι ο ίδιος εργαζόταν την περίοδο εκείνη σε βιοτεχνία ενδυμάτων και λόγω της δουλειάς χρησιμοποιούσε κολλητικές ταινίες για τη συσκευασία ρούχων.

Πιθανότατα, όπως πρόσθεσε, το θύμα να έκανε χρήση της συγκεκριμένης ταινίας για να συσκευάσει ναρκωτικά. Ακόμη, ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε σε μη ταυτοποιημένα αποτυπώματα που εντοπίστηκαν πάνω σε τμήματα της κολλητικής ταινίας, τα οποία, σύμφωνα με τη δικογραφία, ελλείψει ευκρινών και επαρκών χαρακτηριστικών, κρίθηκαν ακατάλληλα προς αξιοποίηση κατά την εργαστηριακή έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Οι παραπάνω ισχυρισμοί φαίνεται ότι έπεισαν δικαστές και ενόρκους που ομόφωνα, με ψήφους 7-0, αποφάσισαν να αθωώσουν τον 54χρονο, με συνέπεια να αποφυλακιστεί μετά την 15μηνη προσωρινή του κράτηση.