Αθώοι οι τέσσερις ειδικοί φρουροί της δολοφονίας Σακελλίωνα

13.1.2016

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η αθωωτική απόφαση για τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς, που κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία εξ αμελείας του 24χρονου ομογενούς Νίκ.  Σακελλίωνα, τον Μάιο του 2008.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ζητούσε να αναιρεθεί η ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση είχε πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία  και απέρριψε την αίτηση της Εισαγγελίας.

Στο εδώλιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου είχαν καθίσει οι ειδικοί φρουροί Γ. Πανέλας, Χαρ. Βαϊτσούδης, Χαρ. Παπαναστασίου και Μαρία Μουστέλη. Σύμφωνα με τη κατηγορία, ο 24χρόνος φοιτητής ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν, ενώ κατά την διάρκεια της σύλληψης του, έπεσε σε κώμα και κατέληξε κατά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Αν και οι αστυνομικοί αρνούνταν την κατηγορία, αυτόπτες μάρτυρες είχαν καταθέσει πως οι ίδιοι τον είχαν εγκαταλείψει αναίσθητο στο δρόμο. Παρά τη βεβαιότητα του πατέρα του φοιτητή πως ο γιος του δεν ήταν χρήστης, το δικαστήριο δέχθηκε ότι ο Νίκ. Σακελλίωνας έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και  το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του.