Αιματηρή επίθεση με νεκρούς σε ντισκοτέκ στην Κωνσταντινούπολη

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 40 τραυματίστηκαν στην «τρομοκρατική επίθεση» που διαπράχθηκε σε ντισκοτέκ της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε πριν από λίγο ο κυβερνήτης Βασίπ Σαχίν

Ο απολογισμός της επίθεσης αυξάνεται δραματικά. Ενώ στην αρχή οι πληροφορίες μιλούσαν για δύο νεκρούς, τελικά η αστυνομία κάνει λόγο για 35 άτομα που έχασαν τη ζωή τους και περισσότερα από 40 που τραυματίστηκαν.

Ένας ή δύο οι δράστες – Με στολή Άγιου Βασίλη άνοιξαν πυρ κατά των θαμώνων – Η αστυνομία ερευνά τους χώρους του κλαμπ Reina καθώς πιστεύεται ότι εκεί έχει βρει καταφύγιο άτομο που πήρε μέρος στην επίθεση.

Η επίθεση έγινε με μακρύκανα όπλα στην περιοχή Ortakoy. Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και ιατρικές ομάδες.

Η επίθεση έλαβε χώρα στο γνωστό νυχτερινό κέντρο Reina στη γειτονιά Ortakoy, στη συνοικία Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης.

Υπήρχαν δύο επιτιθέμενοι που εμπλέκονται, σύμφωνα με το NTV, αλλά αντικρουόμενες αναφορές μιλούν επίσης για έναν μοναχικό ληστή.

Οι ένοπλοι ήταν ντυμένοι Santa Claus ρούχα, κρατώντας «μακρά όπλα» αυτόπτης μάρτυραςστα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι επιτιθέμενοι άνοιξαν πυρ εναντίον νέων που διασκέδαζαν, τραυματίζοντας πολλούς από αυτούς. Ένας από τους ενόπλους φέρεται να έχει αναζητήσει καταφύγιο σε γραφείο αθλητικού συλλόγου.

protothema.gr