Αισιόδοξος ο Τσίπρας στο Νταβός

21.1.2016

Ιδιαίτερα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός  κ. Αλ. Τσίπρας για την πορεία της ελληνικής οικονομίας κατά το 2016 μιλώντας από το ο Νταβός στο Bloomberg.

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα» είπε εκτιμώντας ότι η επενδυτική εμπιστοσύνη επιστρέφει στην ελληνική οικονομία, δίνοντας έμφαση και στην ανακοίνωση για την πώληση του ΟΛΠ.

«Πιστεύω ότι το 2016 θα είναι η χρονιά που η Ελλάδα θα εκπλήξει την οικονομική κοινότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός ο οποίος σήμερα θα λάβει μέρος σε πάνελ από κοινού με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ το απόγευμα είναι προγραμματισμένες οι κρίσιμες συναντήσεις του με τον Αμερικανό Υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου και την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Αν και η προηγούμενη χρονιά είχε προκλήσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη, νομίζω ότι έχουμε μεγάλες ευκαιρίες μπροστά μας», πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τη διάθεση του 67% του OΛΠ έναντι 386,5 εκατ. ευρώ με το ντιλ να φτάνει σε αξία το 1,5 δισ. ευρώ. «Πιστεύω ότι είμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, ένα κρίσιμο σημείο για την ανάκαμψη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας την ανάγκη να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

«Όσο συντομότερα έχουμε επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, τόσο το καλύτερο για την ανάκαμψη και την ευρωπαϊκή οικονομία ως σύνολο», είπε. «Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι οι εταίροι θέλουν έγκαιρη ολοκλήρωση της αξιολόγησης γιατί καταλαβαίνουν ότι ο χρόνος είναι μέρος της στρατηγικής μας».

Αν η Ελλάδα καταφέρει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, «θα αφήσει πίσω τον φαύλο κύκλο και θα επιστρέψει γρήγορα στην ανάπτυξη».