Αιφνιδιαστική η πρόταση Τσίπρα για Παυλόπουλο

 

Απογοήτευση και επιφυλάξεις προκάλεσε η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Π. Παυλόπουλου από τον Πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

 

 

 

Αιφνιδιασμό προκάλεσε η πρόταση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την ψήφιση του Προκόπη Παυλόπουλου για Πρόεδρο Δημοκρατίας. Δυσαρεστημένοι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και αρκετές επιφυλάξεις υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Αναστάτωση επικρατεί σε μικρές ομάδες βουλευτών σχετικά με την στάση που θα κρατήσουν κατά την βραδινή ψηφοφορία, ενώ αρκετοί εξέφρασαν ήδη στον Πρωθυπουργό την αντίθεση τους σχετικά με την υποψηφιότητα Παυλόπουλου.

Η Ραχήλ Μακρή ακούγεται πως δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο που ήταν σταθερός υποστηρικτής των μνημονίων αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ν.Δ. εξέφρασε δημοσίως τις επιφυλάξεις του καθώς όπως δήλωσε δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή δεν θεωρεί τον Παυλόπουλο την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Δυσαρέσκεια διαρρέει και από το περιβάλλον του Δημήτρη Αβραμόπουλου καθώς θεωρούν ότι είχε υπάρξει συμφωνία μεταξύ του ιδίου και του κ. Τσίπρα να είναι εκείνος προτεινόμενος για ΠτΔ. Μετά από άτυπη συζήτηση που έγινε σε συνάντηση του Πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες του και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος κι προκρίθηκε ο Προκόπης Παυλόπουλος σε μια προσπάθεια μεγαλύτερης συναίνεσης.

Η επιλογή αυτή του Πρωθυπουργού εκτιμάται ότι αυξάνει την αποδοχή του κ. Τσίπρα στους νεοδημοκράτες καθώς ο κ. Παυλόπουλος εκφράζει την Καραμανλική πτέρυγα, δημιουργεί όμως έντονη δυσαρέσκεια στους αντιμνημονιακούς που υποστηρίζουν ότι η εκδοχή Παυλόπουλου είναι ταυτισμένη με τις μνημονιακές πολιτικές και το παρωχημένο παλαιοκομματικό σύστημα.