Αιφνιδιαστικό τετ-α-τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή ενόψει της ΔΕΘ

9.9.2016

Αιφνιδιαστικό τετ-α-τετ είχαν σήμερα το πρωί ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πολιτικό γραφείο του Προέδρου της Ν.Δ. στο Παγκράτι. Οι δύο πολιτικοί συναντήθηκαν μόνοι τους χωρίς την παρουσία συνεργατών και συζήτησαν την στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η Ν.Δ. το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο κ. Καραμανλής ζήτησε από τον πρόεδρο της Ν.Δ. να ξεκαθαρίσει τη θέση του αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, στηρίζοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. 2004-2009. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έχει νόημα «να διυλίζουμε τον κώνωπα, αλλά να κοιτάμε μπροστά», ενώ επισήμανε ότι ο Κ. Καραμανλής είχε προειδοποιήσει για την οικονομία κι ότι  ο Γιώργος Παπανδρέου είναι αυτός που φέρει την ευθύνη για τους χειρισμούς που οδήγησαν στο πρώτο Μνημόνιο.

Επίσης ζήτησε να εγκαταλειφτούν πολιτικές οι οποίες έχουν ακραία νεοφιλελεύθερα στοιχεία και προκαλούν τους πολίτες, σε μια περίοδο όπου βιώνουν σκληρή μνημονιακή πολιτική λιτότητας. Παράλληλα, να επιχειρηθεί άνοιγμα προς το κεντρώο και κεντροαριστερό χώρο, όπως επιθυμεί ο κ . Μητσοτάκης, αλλά πρωτίστως να γίνει συστράτευση όλων των στελεχών του κόμματος που σήμερα είναι παραγκωνισμένα, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει το κόμμα να ανταποκριθεί στο ενδεχόμενο πρόωρων Εθνικών εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει κατά την ομιλία του τη 17η Σεπτεμβρίου στη ΔΕΘ να αποτυπώσει με σαφήνεια τις πολιτικές θέσεις της Ν.Δ. Εκεί και θα κριθεί εν πολλοίς και το μέλλον της παράταξης.