Αιχμές Καμίνη για αδράνεια της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

 

Αιχμές προς την Κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την αδράνεια που εξακολουθεί να δείχνει απέναντι στο προσφυγικό ζήτημα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλει για την αντιμετώπιση του. Όπως ο ίδιος επισήμανε οι μεταναστευτικές ροές θα συνεχιστούν με τους ίδιους ρυθμούς προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα.

 

 

 

Μιλώντας στο Mega ο κ. Καμίνης τόνισε πως δεν μπορεί να υπάρξει λύση για την Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη, ούτε για την Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επισήμανε πως δεν είναι δυνατόν η Αθήνα να δεχθεί όλο το βάρος του προσφυγικού θέματος για αυτό είναι αναγκαία η δίκαιη κατανομή.

 

 

 

Η πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων ήταν να δοθούν κίνητρα και αντισταθμιστικά οφέλη στους δήμους έτσι ώστε να συμμετάσχουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος και έκανε νύξη για την αναγκαιότητα παραχώρησης στρατοπέδων που θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες.

 

 

 

Την Τρίτη ο  κ. Καμίνης έχει συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα με θέμα το προσφυγικό.