Ακόμη χίλιοι πρόσφυγες αύριο στη Θεσσαλονίκη

15.3.2016

Ενώ οι προσφυγικές ροές συνεχίζονται  από την Τουρκία παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και με ακόμη 3 εκατ. πρόσφυγες και μετανάστες να περιμένουν την ευκαιρία, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να καταπλεύσει αύριο το πρωί επιβατηγό πλοίο με πρόσφυγες και μετανάστες από τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival.gr ο αριθμός των επιβατών ανέρχεται σε περίπου χίλια άτομα. Το θέμα έκανε γνωστό νωρίτερα το μεσημέρι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης Κόλλια Τσαρουχά, όταν κάλεσε στο υπουργείο τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη προκειμένου να το ενημερώσει για την μεταφορά μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά, αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο επικρατεί προβληματισμός στους συναρμόδιους φορείς που θα διαχειριστούν την εγκατάσταση των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, μιας και το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά είναι πλήρες.

Ο Γιάννης Μπουτάρης με τη σειρά του ενημέρωσε τον πρόεδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυρίζογλου για τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Κύκλοι προσκείμενοι στον πρόεδρο της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας μεταφέρουν την αγανάκτηση του κ. Κυρίζογλου για το γεγονός ότι η υπουργός Μακεδονίας Θράκης δεν θεώρησε σημαντικό να ενημερώσει τον επικεφαλής των Δημάρχων της Κεντρικής Μακεδονίας για την άφιξη μεταναστών και προσφύγων στα γεωγραφικά όρια της αρμοδιότητάς του.