Ακύρωση της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία στο Δήμο Ωρωπού

Ακύρωση της εμποροπανήγυρης κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής εορτής του Προφήτη Ηλία του Δήμου Ωρωπού έτους 2020.
Η Δημοτική Αρχή Ωρωπού, από την πρώτη μέρα που βρέθηκε στην διοίκηση του Δήμου, έχει αποδείξει πως προτάσσει το συμφέρον και την ασφάλεια των πολιτών και της κοινωνίας, πέρα από προσωπικές ή άλλου είδους προτεραιότητες.
Μπροστά λοιπόν σε αυτές τις δύο υψηλές προτεραιότητες, κάποιες φορές είμαστε υποχρεωμένοι να παίρνουμε σκληρές αποφάσεις, που όμως είναι απόλυτα επιβεβλημένες και δεν μπαίνουν σε κανενός είδους παζάρι.
Μπροστά σε μια τέτοια απόφαση βρισκόμαστε σήμερα, στην απόφαση για την μη πραγματοποίηση του πανηγυριού του Προφήτη Ηλία.
Το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία, είναι για τον Ωρωπό, ένα καθιερωμένο εορταστικό δρώμενο, που αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι του καλοκαιριού για την περιοχή μας.
Γενιές και γενιές μεγάλωσαν με αυτή την εκδήλωση και όλοι μας έχουμε αναμνήσεις και όμορφα ενθύμια, από τα χρόνια που πέρασαν.
Όμως αυτές οι στιγμές είναι διαφορετικές. Μια πανδημία που εδώ και καιρό πλήττει την οικουμένη, μας αναγκάζει να ματαιώσουμε αυτή την εκδήλωση.
Η υγεία των πολιτών και η διασφάλιση της μη εξάπλωσης του καταστροφικού κορονοϊού, είναι πολύ πιο πάνω από τους όποιους συναισθηματικούς ενδοιασμούς.
Άλλωστε τα καλοκαίρια είναι μπροστά μας, να μπορέσουμε να γιορτάσουμε, με τον τρόπο που αξίζει, όταν αυτός ο εφιάλτης θα είναι πια μακριά.