Αλέξανδρος Αντωνίου: Νέος δίσκος με τίτλο “Κόλπο Γκρόσο”

Ο Αλέξανδρος Αντωνίου, πιο ώριμος από ποτέ, δημιουργεί το νέο του δίσκο με τίτλο «Κόλπο Γκρόσο» ο οποίος κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group.

To «Κόλπο Γκρόσο» είναι στην ουσία ένας ολοκληρωμένος κύκλος τραγουδιών που αποτυπώνει με τρόπο διαυγή και θελκτικό το πολύπλευρο ταλέντο του δημιουργού του.

Ο Αλέξανδρος Αντωνίου μας παρασύρει σε μια απρόβλεπτη μουσική περιπέτεια με ενδιάμεσους σταθμούς, μελωδίες και ρυθμούς που εναλλάσονται αρμονικά σαν διαφορετικά τοπία της ίδιας χώρας.

Σε μια εποχή που η ολοκληρωμένη ακρόαση ενός album γίνεται ολοένα και πιο σπάνια, τα τραγούδια του «Κόλπο Γκρόσο» έχουν την σπάνια ιδιότητα να μπορούν να σταθούν από μόνα τους σαν αυτοτελή επεισόδια, αλλά και να λειτουργήσουν σαν επιμέρους σκηνές που απαρτίζουν την ευρύτερη μουσική ιστορία που θέλει να αφηγηθεί ο καλλιτέχνης.

Ο Αλέξανδρος Αντωνίου έχοντας ήδη στις αποσκευές του δύο προσωπικούς δίσκους («Σε μία πλάνη», «Δεν έχω νέα») συνεργάζεται στο «Κόλπο Γκρόσο» με σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές που του εμπιστεύονται το ταλέντο τους και προσδίδουν το κύρος τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Ο Ψαραντώνης, που αποτελεί τη ζώσα ιστορία της κρητικής παραδοσιακής μουσικής τραγουδά με τον Αλέξανδρο το ορμητικό και πεισμωμένο «Οι ψυχές ρεμβάζουνε ακόμα», ενώ ο αγαπημένος τραγουδοποιός και ερμηνευτής Μίλτος Πασχαλίδης συμμετέχει στο τραγούδι «Ότι πωλείται δεν πουλιέται», το οποίο αποτελεί την επίκαιρη ανθρώπινη αντίδραση του δημιουργού στα αδιέξοδα και την ανελευθερία που γέννησε η κρίση.

Το τραγούδι του μεγάλου μας συνθέτη Δήμου Μούτση «Δεν έχω μέσον» διασκευάζεται με σεβασμό και δημιουργική ματιά από τον Αλέξανδρο Αντωνίου και ανοίγει την αυλαία του δίσκου με τον ιδανικότερο τρόπο.

Τις διασκευές του album συμπληρώνει το τραγούδι «Πέτρα βουβή» σε μουσική του Βασίλη Ξυλούρη και στίχους του Γιώργου Σταυρακάκη που έχει τις ρίζες του στη μακραίωνη παράδοση των κρητών δημιουργών.

Κι οι πέτρες δεν την έχουνε την τόση μοναξιά μου
γιατί είδα μια κι είχε αγκαλιά τη ρίζα τ’ ασφεντάμου.

Ο Γιώργος Αραπάκης και ο Βασίλης Κανιάρης υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους του τραγουδιού με τίτλο «Κινέζικο» και συνδράμουν με το ταλέντο τους στη δημιουργία του δίσκου.

Το «Κόλπο Γκρόσο» αρχίζει το ταξίδι του με τους καλύτερους οιωνούς και διεκδικεί μια θέση στην καρδιά των εραστών του εμπνευσμένου ελληνικού τραγουδιού.

Το άλμπουμ «Κόλπο Γκρόσο» κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group επίσης σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

  •  Κατεβάστε το από το iTunes
  •  Κατεβάστε το από το Google Store
  •  Ακούστε το από το Spotify
  •  Κατεβάστε το από το Amazon
  •  Ακούστε το από το Deezer

Καλή Ακρόαση

Κυκλοφορεί από το Ogdoo Music Group
Αθήνα, Απρίλιος 2018